Start nieuw moestuinseizoen KC ‘t Maar

Vanmiddag was het zover, de start van een nieuw seizoen moestuinieren voor de kinderen van Kindcentrum ‘t Maar.

Een mooie groep ouders, kinderen en leerkrachten hebben deze middag weer flink wat werk verzet, zodat de kinderen met hun leerkrachten binnenkort kunnen starten aan een nieuw moestuinavontuur! Zo zijn de moestuinen van alle groepen weer omgespit en bemest. En heeft elke moestuin in het midden nu een mooie rij stapstenen gekregen. De siertuin bij de kleuters in aangevuld met vlinderstruiken en kersenboompjes. Ook hebben de kinderen bloemzaad gezaaid om deze zomer zoveel mogelijk insecten te lokken naar ons insectenhotel.

Enige tijd geleden hebben alle groepen een “moestuin” vragenlijst mogen invullen. Eén van de vragen was wat ze graag wilden zaaien/poten. Hieruit is gebleken dat de kinderen enorm enthousiast zijn en veel diverse groentes in gedachten hebben om te gaan verbouwen. Ook wilden ze graag meer fruitbomen en struiken. En wat is het dan super om op zo’n middag als vandaag ook nog perenbomen, appelbomen en frambozenstruiken te kunnen poten!

Al met al, chapeau voor alle aanwezigen die dit vanmiddag gerealiseerd hebben! Ook dank voor het leveren van de tegels en de mest.

Monique Kats

foto’s Jennie Verhaag:


foto’s Linda Scheltens:

Dorpsagenda