Feestelijke opening Kindcentrum ‘t Maar

Feestelijke opening Kindcentrum ‘t Maar in Spijk
Vandaag is kindcentrum ‘t Maar in Spijk feestelijk geopend. In oktober 2020 opende het nieuwe kindcentrum al haar deuren, maar door het coronavirus was er geen officiële opening. De dag begon met alle kinderen en ouders op het schoolplein, waar door middel van het doorknippen van een lint de feestdag werd gestart. Alle kinderen zongen hierbij hun eigen schoollied. Overdag leerden alle groepen een scéne van een voorstelling. Deze voorstelling is getoond aan alle ouders. Wanneer de kinderen niet aan het repeteren waren, knutselden ze zelf materialen voor het decor en eventuele kostuums. Zo is de voorstelling echt helemaal door de kinderen gemaakt. Voor de peuters en hun ouders was onder andere geregeld dat er werd voorgelezen in de groep. ‘s Avonds was het nieuwe kindcentrum, die bestaat uit basisschool ‘t Maar, Kids2b en de bibliotheek, open voor alle geïnteresseerden.

Fijn dat iedereen dit prachtige gebouw kon bewonderen
Wethouder Jan Menninga: “Door het coronavirus kon er lange tijd geen officiële opening plaatsvinden. Fijn dat dit vandaag wel is gebeurd. Nu hebben ouders, omwonenden en andere geïnteresseerden ook in Spijk kunnen zien dat hier een prachtig nieuw kindcentrum staat.”

Scholentransitie
Kindcentrum ‘t Maar maakt onderdeel uit van de scholentransitie in de gemeente Eemsdelta. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. De scholentransitie is onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Groningen, waarbinnen 102 scholen aardbevings- en toekomstbestendig worden gemaakt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de gehele scholentransitie op eemsdelta.nl/scholentransitie.

Gemeente Eemsdelta

*foto’s: Gemeente Eemsdelta

Dorpsagenda