Theatervoorstelling ‘Het Kistje van Spyck’

Het Kistje van Spyck
Een theatervoorstelling in Spijk over het bewaren van de toekomst.
De Andreaskerk en het torentje van Spiek zijn prachtig gerestaureerd. Toen alles in de steigers stond hebben de schoolkinderen slim van de gelegenheid gebruik gemaakt om bovenin de toren een bijzonder kistje te metselen: een tijdcapsule. Met daarin herinneringen aan vroeger, een blik in de toekomst en tekeningen van een schoolverhuizing. Nu is het de beurt aan de volwassenen om ter ere van de nieuwe kerk ook zo’n kistje te maken. Vraag is natuurlijk wie of wat daar in moet. Maar wat de kinderen kunnen, kunnen de groten ook, toch? Of niet?

Veur Aaltied
Het kistje van Spyk is onderdeel van Veur Aaltied: een reeks van tien unieke theatervoorstellingen in oude Groninger en Fryske kerken. Deze voorstellingen zijn gebaseerd op de levensverhalen van in of bij de kerk begraven dorpsgenoten en worden gemaakt door en met inwoners van het dorp.

Locatie, data en kaartverkoop
Andreaskerk – vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2022 om 20:00 uur in SPIJK
€ 8,- incl. koffie/thee – Kaartjes via hetkistjevanspiek@gmail.com (o.v.v. naam, aantal, e-mailadres en telefoonnummer) of 06-36501684 (Jan Pijper)

Script & regie: Ben Smit
Productiebegeleiding: Ien Oostindie
Organist: Coos Cijsouw
Techniek: Jelle Bosmans
Kostuums: Hadewych ten Berge
Kostuum assistent: Willie Hofstee
Dorpsbelangen: Nanco Nanninga
Kerkvertegenwoordiger: Jan Pijper
Spelers: JP Baar, Marten Bolt, Aafke Dijkman, Koert Flikkema, Klaas Hofstee, Hendrieke Keizer, Kornelia Keizer, Sebe Klevering, John van den Nieuwendijk, Thomas Pastoor, Sylvie Sikkema, Hendrik Stuve, Ab Reitsma en Annejet van Zwol
Muziek: De Bierspiekers en gelegenheidskoor Veur Aaltied (Job van de Berg, Janna Clasema, Jan Dijkhuis, Arenda Dijkman-Visser, Hans Dijkman, Christina Dijkstrra, Ina Ernsten, Marjolein Hoving, Pauline van Keulen, Ria van Kooten, Sieneke Lambeck, Annemiek van der Linden, Jannie Pijper, Griet Smit en Marjan de Winter)

Jan Pijper

Dorpsagenda