Programma herdenking 4 mei 2022 in Spijk

Vrijheid deel je met elkaar
Leven in vrijheid deel je met elkaar en hoe relevant is dit in de tegenwoordige tijd! Graag nodigen wij u dan ook uit voor 4 mei a.s. voor een stille tocht en herdenking te Spijk!

De deuren van de Andreaskerk in ’t Loug zijn open vanaf 19:30 uur voor een moment van bezinning. Na een welkomstwoord zullen Sienna Bakker en Elin Pijper het zelfgemaakte klassengedicht voorlezen. Bij het verlaten van de kerk krijgt u een boekje met alle gedichten die door de kinderen van groep 7 en 8 van kindercentrum ‘t Maar zijn gemaakt en waar het Wilhelmus op staat. Van onze kant het vriendelijke verzoek deze gezamenlijk te zingen bij het monument Ook worden er – willekeurig- rozen uitgedeeld, die men na de herdenking bij het monument kan leggen.

We vertrekken gezamenlijk om 19:50 uur in stilte naar de nationale begraafplaats waar we ons om het monument zullen verzamelen. Hierbij graag rekening houden met de omliggende graven! Na de taptoe tambour zullen we om 20:00 uur 2 minuten stilte in acht nemen en aansluitend met elkaar het Wilhelmus zingen onder begeleiding van CBS. Dominee Schimmel zal namens ons benadrukken waarom we bij elkaar komen en we stilstaan bij de oorlogen van toen en nu! Ireen Boerma zal het, namens groep 8 eigen gemaakte, gedicht voorlezen, waarna de officiële kranslegging zal plaatsvinden. De kinderen van groep 1 t/m 6 hebben ‘handjes’ gemaakt met een tekst of tekening die bij de ingang van de begraafplaats hangen als teken van verbondenheid! Na een dankwoord namens het 4 mei comité en dorpsbelangen zal CBS gaan spelen. U krijgt dan de gelegenheid om langs het monument te gaan waar u de uitgedeelde rozen of de eigen meegebrachte bloemen bij het monument neer kunt leggen. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken met elkaar in de Andreaskerk.

Het 4 mei Comité & dorpsbelangen

Dorpsagenda