Nieuwe locatie AED in Spijk

De AED is gistermiddag opnieuw geplaatst aan het MFC – Nesweg zijde. De oude locatie was geen optie meer en er werd gezocht naar een nieuw en gemakkelijk te bereiken locatie. Samen met de beheerder, Martin Vegter, bestuur MFC en st Dorpsbelangen Spijk is er voor deze locatie gekozen. Vanuit “Hartveilig” is in het verleden de AED aangeschaft en ondergebracht bij st Dorpsbelangen. Bij een reanimatie krijgen opgeleide en aangesloten personen een berichtje waar ze moeten zijn voor de reanimatie, waar ze de AED kunnen ophalen en met een code het kastje kunnen openen. De nieuwe locatie van de AED ligt dichtbij de weg en is gemakkelijk te vinden. Het feit dat Martin Vegter ook de lokale installateur is maakte het (elektrisch) aansluiten van de AED een stuk gemakkelijker. Meer informatie over de AED kunt u o.a. vinden op www.hartveilig.nl en www.hartslagnu.nl en www.hartstichting.nl

Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Laten we samen zuinig zijn op de AED, want uw/jouw leven kan ervan afhangen.

Nanco Nanninga

Dorpsagenda