Fakkel Manifestatie Respect voor Groningen

Net als het bestuur van dorpsbelangen van o.a ons buurdorp Roodeschool staat Stichting Dorpsbelangen Spijk, vanuit een groot gevoel van solidariteit met Groningen en de Groningers, vierkant achter het initiatief voor de protestactie.

Aanstaande zaterdagavond 15 januari start de protestactie om 20:00 uur op de Vismarkt in Groningen. De demonstratie #Respectvoorgroningen bestaat uit een fakkeltocht die begint op de Vismarkt waar de Groninger Bodem Beweging veilige fakkels uitdeelt.

Het protest is met name gericht tegen het falende overheidsbeleid, dat maandag met de mislukte poging 220 miljoen euro subsidiegeld over de gedupeerden te verdelen pijnlijk zichtbaar werd. Dat was een nieuwe klap in het gezicht van de Groningers die nog niet bekomen waren van het nieuws van vier dagen eerder: dat de gaskraan extra wordt opengedraaid.

Wij roepen iedereen op de vlag zaterdag de hele dag ondersteboven op te hangen. Verschillende organisaties gebruiken de vlag op zijn kop om aan te geven dat de nood hoog is.

Voor wie met de trein naar het hoofdstation van Groningen wil reizen kan overwegen op te stappen op station Roodeschool om 18:27uur, deze trein komt aan in Groningen om 19:13 uur.

Ook heeft dorpsbelangen Spijk, naast de oproep om de vlag ondersteboven te hangen, overwogen verdere actie voor in het dorp zelf te organiseren maar ziet hier vanwege de coronamaatregelen vanaf.

Nina Mertens namens
Dorpsbelangen Spijk

*Meer info over de fakkel manifestatie op: Groninger Bodem Beweging
(u kunt ook online meedoen)

*foto archief spijk.net 7 feb 20217

Dorpsagenda