Kerstverlichting aan de Hoofdweg-Zuid

Halverwege september hebben we besloten toch mee te doen met de wedstrijd voor ‘de straat met de mooiste kerstversiering’ die uitgezet is door dorpsbelangen. We zijn gestart met een kleine enthousiaste commissie en al snel kwamen de ideeën op tafel. De bewoners van Hoofdweg-Zuid werden ingelicht en gevraagd of iedereen mee wilde doen. Gelukkig waren alle bewoners van de straat ook enthousiast en iedereen wilde graag meedoen, ook nummer 36 richting Losdorp. Zelfs de bewoners van de hoekhuizen van de zijstraten wilden graag meedoen. Het idee was een met groen beklede paal met daar bovenop een ronde ring. Binnenin de ring kwam de kerstverlichting. Dit idee ging zeker geld kosten, maar met behulp van sponsoring door bedrijven en anonieme giften konden we de versiering betaalbaar houden. Na een paar weken intensief klussen met de bewoners kunnen we erg trots zijn op onze straat. Het is een prachtig gezicht als je Spijk binnenrijdt en het heeft zeker tot een fijne verbinding tussen de bewoners van Hoofdweg-Zuid gezorgd. Als er in de toekomst weer een feestweek o.i.d. wordt georganiseerd, kunnen we de palen weer gebruiken en gaan nadenken hoe we ze dan gaan versieren.

Fijne feestdagen gewenst!

Klaas & Marleen Kooistra
namens de werkgroep en alle bewoners van de Hoofdweg-Zuid en de zijstraten

*foto’s: bewoners Hoofdweg-Zuid

Dorpsagenda