Orange the World

Morgen begint wereldwijd de actie van stop geweld tegen vrouwen en meisjes. De gemeente Eemsdelta doet daar ook aan mee. Namens de Soroptimistclub De Eemsmond voeren wij deze actie gedurende de periode van 25 november t/m 10 december door o.a. beelden te voorzien van een oranje sjaal. Zo ook in Spijk.

Orange the World + stop geweld tegen vrouwen en meisjes !
De Verenigde Naties lanceerde in 2014 de jaarlijkse campagne “Orange the World”. Deze campagne loopt van 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) t/m 10 december (internationale dag van de Rechten van de Mens) Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen te maken met geweld in haar leven. Dit varieert van een kneepje in de bil, een vrouwonvriendelijke opmerking van seksuele (op social media) intimidatie tot aanranding of verkrachting, van huiselijk geweld tot doodslag, van gedwongen uithuwelijken tot genitale verminking. In meer dan 100 landen organiseren overheden, organisaties, instellingen en bedrijven debatten, demonstraties en activiteiten , zoals het oranje verlichten van gebouwen, om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. In Nederland doen 230 gemeentes mee aan Orange the World. Zo ook de gemeente Eemsdelta waar de molen Adam in Delfzijl in het oranje licht zal komen te staan en er worden elders vlaggen gehesen.

In Nederland sterft er elke 10 dagen een vrouw als gevolg van huiselijk geweld.
Is het jouw moeder, of misschien je zus? Of zou het je tante of nicht zijn? Is het een vriendin ? Of vermoed je het bij je buurvrouw? Of … is je collega slachtoffer? Help ! Je kan niet iedereen helpen maar iedereen kan iemand helpen. Ik ben #medestander! jij ook?

Truus Voorthuis

Dorpsagenda