Sloop De Borgstee, de herinnering blijft

Deze week is De Borgstee volledig gesloopt. Al wat overblijft is materiaal dat nu gescheiden in de containers gaat. Een gebouw met geschiedenis ten einde, de herinnering blijft. Onze kinderen hebben hier leuke en minder leuke tijden gekend. Het gebouw voelde in ieder geval goed, maar het gebouw is niet meer. Er worden nu herinneringen op ‘t Maar gemaakt waar De Borgstee en Fiepko Coolman samen zijn gegaan. Ik heb geprobeerd een overzicht te maken van de sloop. Er zijn ook nog wat foto’s van het plein, alhoewel dit niet helemaal een goed beeld geeft van hoe het was, omdat er al speeltoestellen e.d. verwijderd waren. De schilderingen waren nog wel aanwezig. Wat hebben verschillende ouders en leerkrachten daar veel tijd in gestoken. Zelf heb ik uiteraard ook meegeholpen om de panelen te beschilderen in de schuur op Groot Turfkamp. Wat was dat een leuke en gezellige tijd. Jaren in de ouderraad gezeten, ook met ups en downs, maar meestal kwamen we er wel uit. Praten op het plein, vrienden maken, meehelpen op school etc. De basisschoolperiode afsluiten vond ik denk ik erger voor mezelf dan de kinderen. Zodra ze naar het voortgezet onderwijs gaan gaat het hard. Heeft u nu nog leuke foto’s van De Borgstee dan mag u deze natuurlijk altijd toesturen. Overigens ook als u andere foto’s van Spijk heeft, altijd leuk om op de site te zetten. We kunnen ze eventueel voor u scannen.

Linda Scheltens

Dorpsagenda