Dorpsbelangen nieuws september 2021

Organisatie gezocht voor Spieksterdag 2023
Voor de oude garde is Gastendag een bekend fenomeen. Eens in de 5 jaar, op de laatste zaterdag van de feestweek, werd er door een groep vrijwilligers een volledig verzorgde dag georganiseerd voor oud Spijksters. Deze oud Spijksters werden dan via de post of e-mail uitgenodigd om weer eens terug te keren naar hun dorp van herkomst. Voor een vaste bijdrage werden zij dan verwelkomt in een grote gehuurde tent of in een dorpsgebouw. Samen bijkletsen, eten, drinken en activiteiten doen in en om Spijk en als afsluiter genieten van een tentfeest voor alle (oud) Spijksters en andere geïnteresseerden. Door het teruglopende aantal deelnemers is het programma de laatste keer in 2016 aangepast, zodat ook Spijksters konden genieten van deze dag. Hierdoor werd de naam Gastendag veranderd in Spieksterdag. Graag willen wij met u inventariseren of er in 2023 weer belangstelling is voor een Spieksterdag. Hiervoor zijn wij op zoek naar draagvlak om deze dag te organiseren. Lijkt het je leuk om je voor deze dag in te zetten? Om een leuk programma te ontwikkelen waar alle (oud)Spijksters, jong en oud, graag heen willen? Meld je dan aan via dorpsbelangenspijk@hotmail.nl Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

Kerst 2021
Dit jaar reiken wij een leuke straatprijs uit aan de straat die rond kerst het mooist versierd is. Versier samen met al je buren uit je straat de gehele straat in kerstsfeer en maak kans op een leuke prijs. Meld je als straat aan en krijg een startkapitaal van €50,-. De bewoners van de Spaarbankweg hebben zich al aangemeld. Waar blijft de concurrentie? Aanmelden kan via dorpsbelangenspijk@hotmail.nl

Social Sofa
Nadat de Sofa meerdere malen door vandalisme is toegetakeld, staat hij momenteel klaar om weer geplaatst te worden. Ondanks de vraag om hem op een andere plek te plaatsen, komt hij weer op de oude plek aan de Nesweg terug. Laten wij met elkaar zorgen dat deze mooie sofa ditmaal nog vele jaren ongeschonden kan blijven staan!

Dorpsbudget 2021
De gemeente heeft voor 2021 toch een dorpsbudget beschikbaar gesteld. Aanvragen kunnen het hele jaar gemaild worden naar dorpsbudgetspijk@gmail.com  op=op.

Donateursgeld
Het donateursgeld zal voor 2021 opgehaald worden in de maanden oktober en november.

Dorpsvisie Spijk
Vόór onze zomervakantie mochten wij onze gebiedswethouder Jan Menninga & Hans Ronde en nog enkele andere ambtenaren rondleiden door Spijk. Binnenkort gaan wij wethouder Usmany en de raadsfracties uitnodigen. Dit alles met als doel om de dorpsvisie verder fysiek toe te lichten en meer draagvlak te krijgen binnen het gemeentebestuur.

Werkgroepen
Vele maanden zijn voorbij gegaan waarin wij niet fysiek met elkaar konden sparren over de diverse thema’s die zo belangrijk zijn in en voor ons dorp. Gelukkig gaat het de goede kant op en is het weer mogelijk om met elkaar om tafel te gaan en van gedachten te wisselen. Eén dezer dagen zullen de mensen van de werkgroepen weer een uitnodiging krijgen om verder te gaan met onze dorpsvisie. Lijkt het u leuk om ook mee te denken en doen? En heeft u zich nog niet aangemeld? Mail dan gerust met het verzoek om deel te nemen aan één van onze werkgroepen. Aanmelden kan via dorpsbelangenspijk@hotmail.nl De dorpsvisie nog even nalezen? Klik hier

Wonen
Enige tijd geleden hebben wij gevraagd of er mensen geïnteresseerd zijn in een kavel of nieuwbouw/levensloopbestendige woningen. Hier hebben vele mensen gehoor aan gegeven. Wij zijn hier erg blij mee, aangezien wij zo met deze aanmeldingen bij de gemeente kunnen aantonen dat er daadwerkelijk serieuze behoefte is voor nieuwbouw/levensloopbestendige woningen.

Naast het feit dat wij ons hard (blijven) maken voor het thema wonen, willen wij u attenderen op de woonvisie van de gemeente Eemsdelta zelf. U kunt het stuk lezen op https://www.spijk.net/2021/09/werk-mee-aan-de-woonvisie/ of naar de volgende link gaan https://www.eemsdelta.nl/woonvisie. Op deze pagina kunt u een vragenlijst invullen  over wat uw wensen zijn op het gebied van wonen.

Thema’s & contactpersonen
Wonen: Nanco, Monique en Cor
Groen & Recreëren: Hinnie & Monique
Verkeer & Veiligheid: Hinnie & Nina

Spijkster vlaggen
De Spijkster vlaggen zijn te bestellen!
Klein formaat: €35,- Groot formaat €55,- Verkrijgbaar bij Monique, Tuinbouwweg 2a. Tel. 0625454159.
Het bedrag overmaken kan ook. Dit kan op bankrekeningnummer: NL52RABO0374501084 t.n.v. Stichting Dorpsbelangen Spijk

Word donateur en steun Stichting Dorpsbelangen Spijk!
Donateur worden kan al vanaf €7,50 per jaar. U kunt donateur worden door een mail te sturen naar dorpsbelangenspijk@hotmail.nl. U krijgt dan een incassoformulier thuisgestuurd.
Overweeg je om donateur te worden maar ben je er nog niet helemaal uit wat wij allemaal doen voor het dorp, klik dan hier.
Mocht je een wijziging door willen geven? Dit kan per mail of via je wijkcontactpersoon.

Jannie Pijper: Buitengebied
Hinnie Hofman: Achteromweg, Kleine Dijkstraat, Ubbenasingel
Nina Mertens: Alberdaweg, De Kluft, Nesweg, Willem de Mérodelaan
Monique Kats: Tuinbouwweg, Havenweg, Redger, Vlasakker
Cor Bouma: Mevr. E. Dijkhuizenlaan, Jonker, Hoofdweg Noord, Tjariet
Gea Reitsema: Boterweg, Hoge Akkers, Hoofdweg Zuid, Parklaan, ’t Loug, Westersingel
Nanco Nanninga: Grote Dijkstraat, Kerkpad, Kerspelpad, Melkweg, Ripperdaweg, Spaarbankweg, Zwarteweg, De Kamp, Mr. Cornelis G. Cremerpad

Bestuur Stichting Dorpsbelangen Spijk
Nanco Nanninga-voorzitter
Monique Kats-secretaris dorpsbelangenspijk@hotmail.nl
Henk Pilon-penningmeester
Jannie Pijper-bestuurslid (ledenadministratie)
Gea Reitsema-bestuurslid (ledenadministratie / dorpsbudgetcommissie/Spieksters veur Elkoar)
Cor Bouma-bestuurslid (dorpsbudgetcommissie)
Hinnie Hofman-bestuurslid (sinterklaascommissie)
Nina Mertens-bestuurslid (NL Doet / Schoon Spijk)

Dorpsagenda