Een nieuwe gastouderopvang in Spijk

Een nieuwe gastouderopvang in Spijk

Geruime tijd wilde ik graag iets anders en iets van mijzelf. Het worden van gastouder speelde al jaren door mijn hoofd. Met de koop van onze woning kwam dit idee tot uitvoering.

Ik werk samen met gastouderbureau Tweede Thuis en biedt 4 dagen per week dagopvang voor kinderen van 0 – 4 jaar oud. In onze woning hebben we een ruimte gecreëerd waar de kinderen kunnen spelen. Er is ook een slaapkamertje aanwezig voor de nodige dutjes en de tuin biedt voldoende mogelijkheid tot buiten spelen.

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. Knutselen, verven, sensopathisch spel, muziek maken of buiten een bloten voeten pad maken. Niets is te gek. Daarbij heb ik, ook door mijn werkervaring, veel oog voor ontwikkeling en zal ik waar mogelijk deze stimuleren. Het belangrijkste is dat kinderen zich prettig en veilig voelen als ze bij ons komen spelen.

De kleinschaligheid vind ik belangrijk. Na ongeveer 10 jaar gewerkt te hebben binnen een grote organisatie ben ik er van overtuigd dat er veel meer kan worden geboden in een kleinschalige opvang. Er is meer individuele aandacht, ik kan meer aansluiten bij het tempo van de kinderen en ik kan beter meegaan in het schema van thuis.

Gastouderopvang Spoarbaankhoes

Dorpsagenda