Tranen en kippenvel bij de opening van Coop Buist

Een droom is eindelijk uitgekomen. Na vele jaren zeuren was er dan eindelijk die door velen gewenste koffiemachine en als bonus zelfs een heuse sinaasappelpers. Voor deze fantastische aanwinsten moest er echter wel eerst even een fantastische nieuwe supermarkt worden gebouwd :-). Wat een prachtige winkel .. superlatieven schieten tekort. Zelfs zo mooi dat menigeen bij de eerste kennismaking met de nieuwe supermarkt met kippenvel en een traan door de winkel liep. Hier is echt geen woord aan gelogen. Bij de opening gisteren was het de beurt aan een groepje jonge kinderen om al rennend over de rode loper de winkel officieel in gebruik te nemen. Direct na de officiële opening kreeg de winkel het predicaat “rollator vriendelijke winkel” nadat o.a. Doeke Pijper de gangpaden zeer professioneel had getest. Het dorp was al een kerndorp maar met de opening van de nieuwe supermarkt van Wiebe en Willeke is Spijk nu een super kerndorp.

Ik weet niet hoe u het de afgelopen anderhalve week heeft ervaren zonder voorraadkast om de hoek. De uitdrukking: “je mist het pas als het er niet meer is” is hier echt wel op zijn plaats. De nieuwe supermarkt is een absolute aanwinst voor Spijk en de wijde omgeving. We zijn blij voor Wiebe, Willeke en al het personeel. Ze hebben er hard voor gewerkt om dit in zo’n korte tijd voor elkaar te krijgen.

Jan & Linda

Foto’s Linda:

Foto’s Klaas Kooistra:

Foto’s Adri van Kooten:

Dorpsagenda