Spijk doet mee met pitch van provincie

Met een plan voor het kerkeiland doet Spijk mee aan een pitch voor het Programma Erfgoed, Ruimtelijke kwaliteit en Leefbaarheid (ERL). Als de pitch gewonnen wordt, levert dat een opdracht en financiële bijdrage op vanuit provincie Groningen. Met dat geld kan bijvoorbeeld het verdwenen bruggetje over de kerkgracht weer terugkeren. Spijk deed al eerder mee aan deze pitch. Toen werd de pitch gewonnen door het Havenweg-project van bewonersinitiatief Groen Spijk. Dat project is inmiddels bijna klaar. Vrijdag 18 juni wordt de uitslag verwacht.

Verschillende initiatieven in de provincie Groningen krijgen tijdens een pitchronde in juni 2021 de kans hun project te presenteren aan een vakjury en publieksjury. Ze hopen van de provincie de opdracht te krijgen hun project uit te voeren, binnen het Programma Erfgoed, Ruimtelijke kwaliteit en Leefbaarheid (ERL).

Hieronder de bijdrage vanuit Spijk:

Dorpsagenda