Grijze druilerige zaterdag in Spijk

In tegenstelling tot vorige week zaterdag was het gisteren een grijze vieze natte boel. Gelukkig was er in het dorp een hoop te doen met dit druilerige weer. Michel Kremer was bij zijn vader op bezoek om de schoorsteen te vegen. Gelijk maar even van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de kerk vanuit een iets andere positie te fotograferen. Het ding kon tot 40 meter hoog maar dat heb ik aan me voorbij laten gaan. Verder was er een hoop gezelligheid op de kerstshow en was het goed toeven bij Buist. Was zelfs iemand helemaal uit Amsterdam gekomen om in drie minuten de Stroganof te verwarmen. Het was lekker, eerlijk is eerlijk! Toen ze vroeg welke Friese specialiteiten ze mee terug naar Amsterdam moest nemen heb ik haar eerst maar eens uitgelegd waar ze was. Ook gelijk maar even uitgelegd hoe we hier in Grunn over die bevolkingsgroep denken :-).

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda