Waddenbank voor de tweede keer vernield

Om moedeloos van te worden. Onze mooie waddenbank, geschonken door het waddenfonds, is voor de tweede keer vernield. In 2017 was het ook al raak. Misschien is iemand getuige geweest van de vernielingen, dan zou het fijn zijn om dit te melden bij gemeente of politie. Misschien dat de dader of daders zichzelf willen melden, omdat ze spijt hebben van deze zinloze vernieling, dat is natuurlijk nog beter.

Edwin Broekman heeft inmiddels contact opgenomen met de makers van de Waddenbank. De Bank is niet van de gemeente maar een gift vanuit het project ‘Kiek over Diek’

UPDATE 11-09-2020
‘Op advies van de makers van de waddenbank haalt de gemeente volgende week de bank weg. De beschadigingen kunnen letsel veroorzaken (glassplinters). We gaan overleggen hoe we nu verder moeten.’ Aldus Edwin Broekman

Het verhaal van de Waddenbank
De Verhalenbanken/Socialsofa/Waddenbank is onderdeel van het project ‘Kiek over Diek’ van het Waddenfonds. in dit project werd gewerkt aan een fietsroute langs de Groninger waddenkust, van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl. Hiervoor is een serie van tien Waddenbanken gemaakt. Deze banken zijn geplaatst in 10 dorpen dichtbij de fietsroute van ‘Kiek over Diek’. Elk van de banken heeft een eigen patroon. Alle 10 waddenbanken staan beschreven in de fietsroute ‘Kiek over Diek’. De bank biedt de fietsers de mogelijkheid om op een kunstzinnige bank te genieten van het dorp dat ze passeren. Maar ook dorpsbewoners kunnen de bank gebruiken als ontmoetingsplek.

De redactie


*foto’s Linda Scheltens

Dorpsagenda