Winkelhuis Spijk nieuws juni 2020

Nieuwsbrief juni 2020 Winkelhuis Spijk

Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. We hadden onder andere natuurlijk te maken met een coronacrisis, waardoor iedereen noodgedwongen in de pauzestand kwam. Ook wij als bestuur van Winkelhuis Spijk kregen hiermee te maken. Dit was in het begin lastig, maar gelukkig wisten we het met een positieve inslag op te pakken.

Wij kijken terug op de afgelopen periode als een soort van opstart fase; een fase waarin we langzamerhand steeds meer kunnen laten zien wie wij zijn en wat we doen.

In de maand mei hebben we een officieuze Kleintje Winkelhuis gedaan in het kader van Moederdag. Dit was, natuurlijk met inachtneming van de coronamaatregelen, een succes. En naar aanleiding van de versoepelingen die het kabinet had afgekondigd hebben we deze maand onze openingstijden kunnen verruimen. Dit betekent dat we nu op de vrijdag van 13:00 tot 16:00 uur open zijn en op de zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Afgelopen zaterdag hebben we gemerkt dat steeds meer mensen ons weten te vinden en daar worden we natuurlijk erg blij van!

Om een kleine indruk te geven van wat het Winkelhuis Spijk nu eigenlijk is kan je natuurlijk het beste zelf komen kijken, maar ik zal even kort uitleggen wat je bij ons kan vinden. Inmiddels zijn er 12 ondernemers actief en dit verschilt van lekkers tot decoratie tot kleding. Je kan bijvoorbeeld losse thee, bakmixen en huisgemaakte fudge kopen bij Delfzielster Lekkerz. Ben je meer van de koffie, dan kan je voor vers gebrande koffie (bonen en filterkoffie) terecht bij Maalwerk koffie. Voor hobby artikelen en leuke cadeautjes kan je kijken bij Grannys Hobbys of Marians Creatieve Wereld en voor leuke unieke kleding kan je terecht bij Sarina Samantha. En dit is slechts een kleine greep uit ons assortiment. Kleine verrassing: vanaf aankomend weekend breiden we de winkel uit met leuke en hippe kinderkleding.

Zonder vrijwilligers kunnen we dit niet draaiende houden, dus we zijn dus doorlopend op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk om betrokken te zijn bij een echt bewonersinitiatief, welke gericht is op het vergroten van de leefbaarheid van dorpen en op maatschappelijk ondernemen, stuur dan een mail naar winkelhuisspijk@gmail.com, of neem een kijkje op de website www.winkelhuisspijk.nl (momenteel in aanbouw).

Vragen of suggesties zijn meer dan welkom.

Een zeer vriendelijke groet,
het bestuur van Winkelhuis Spijk

Dorpsagenda