Stem op Spijk, het allermooiste dorp van Nederland

De ANWB heeft vijf Groninger dorpen, waaronder Spijk,  geselecteerd voor de verkiezing ‘Allermooiste dorp van Nederland’.

Stem op het mooiste dorp van Nederland
Op het stemformulier kun je stemmen op één van de veertig fraaie dorpen die we hebben geselecteerd volgens de criteria: beschermd dorpsgezicht (geen stad), mét kerk en bij voorkeur niet meer dan 15.000 inwoners. Staat jouw favoriete dorp daar niet bij? Vertel ons welke parel je mist! Stemmen kan tot 31 maart 2020.
Stem hier

Win een prijs met je stem
Wie stemt maakt kans op een volledig verzorgd weekendje weg naar een van de vijf Allermooiste dorpen van Nederland, voor twee personen. Mét een leuke fiets- of wandelroute. Daarnaast zijn er 25 exemplaren te winnen van de splinternieuwe ANWB-uitgave: ‘De allermooiste dorpen van Nederland’.

Jury
De stemmers bepalen welke dorpen thuishoren in de top vijftig van mooiste dorpen. Een deskundige jury kiest daaruit de vijf ‘Allermooiste dorpen van Nederland’ en de winnaar.

Uitslag
Wat jullie de mooiste vijf dorpen van Nederland vinden, lees je in september in de Kampioen. Er worden fiets- en wandelroutes ontwikkeld langs die dorpen zodat iedereen ze tijdens een lekker tochtje kan ontdekken. Ook verschijnt er in september een kloek boek waarin de vijftig mooiste Nederlandse dorpen worden beschreven. Genoeg om naar uit te kijken!

Tekst: ANWB

Dorpsagenda