MFC update januari 2020

MFC Update januari 2020

De plannen zijn wat verlaat
De presentatie van de plannen is wat uitgesteld. Dat vinden we zelf ook vervelend, maar we kunnen er op dit moment weinig aan doen. We wachten de plannen van het architectenbureau af en we laten in februari de tekeningen zien!

Zet in je agenda | Activiteiten 2020:

    • 14 maart Cabaretavond
    • 2 mei De 6-Dorpentocht

!!!De toneelavond van zaterdag 8 februari is geannuleerd wegens ziekte van een van de hoofdrolspelers!!!

De vrijwilligers van de dinsdagochtend
Iedere dinsdagochtend komt een groep van vier vrijwilligers bij elkaar in het MFC om te sjouwen en te bouwen. Rond 8.30 uur beginnen ze met een kopje koffie en daarna wordt er gestart met de ‘fysieke activiteiten’. Wil je ook een steentje bijdragen in je dorp, ben je geen vergadertijger, maar steek je wel graag je handen uit de mouwen? Dan zoeken we jou! Kom gezellig een ochtend samen met ons klussen. Trek je werkkleren aan en loop binnen.

Dinsdagochtend Activiteiten in het MFC

  • We zijn al een aantal dinsdagen bezig om de kerkbanken te demonteren. Veel mensen hebben aangegeven dat ze graag een oude kerkbank overnemen, maar dan wel het liefst een bank van 2 en niet van 4 meter. Het loshalen van de kerkbank is nog een heel karwei, want ze staan goed vast. Ook is de verwarming er doorheen gevlochten. Alles bij elkaar was het zeker wel 250 meter aan kerkbank.
  • De oude verwarming in het kerkgebouw was lek. Ook zat de verwarming door de kerkbanken heen gevlochten, dus die verwarming is eruit gehaald. Om nu te voorkomen dat de kerk te vochtig en te koud wordt, hebben we een tijdelijke verwarming opgehangen.
  • Met die kerkbanken zijn we nog wel even zoet, daarna mag ook de kerkvloer eruit. Maar voordat de vloer aan de beurt is, starten we in het voorjaar weer met het onderhoud van de buitenkant. Denk daarbij aan onkruid wieden, het groen rondom de woning bijhouden en het snoeien van de struiken en heggen.


Aardbevingsschade | Deel II
Net zoals bij velen in Spijk, is het MFC inmiddels ook bekend met de papiermolen van de aardbevingsschade. Na de eerste melding van aardbevingsschade is een bedrag uitgekeerd van € 40.000,-. Nu hebben we een tweede melding gedaan voor de scheuren aan de buitenkant, en de scheuren die nieuw zijn of in de eerste melding niet zijn meegenomen. Afgelopen maand is er een vertegenwoordiger van de NAM langs geweest om alles tot in detail op te nemen. Ook deze tweede melding zit nu in de procesmolen.

Dorpsagenda