Telefonische bereikbaarheid ‘Spieksters Veur Elkoar’ vergroot

Telefonische bereikbaarheid “Spieksters Veur Elkoar” vergroot
Sinds de start van “Spieksters Veur Elkoar”, zijn wij telefonisch op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 12.00 uur telefonisch bereikbaar.
Ervaring heeft geleerd dat sommige vragen urgent kunnen zijn. Bijvoorbeeld omdat een bezoek aan het ziekenhuis op het allerlaatste moment wordt bevestigd. Om deze reden heeft de initiatiefgroep besloten de bereikbaarheid te vergroten. De bovengenoemde tijden blijven gehandhaafd. Daarnaast is iedere werkdag van 9.00 – 17.00 uur de voicemail ingeschakeld. Nadat u ingesproken heeft, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug, om te overleggen hoe wij u kunnen helpen.

Enkele voorbeelden van hulp:
>Vervoer naar ziekenhuis, verpleeghuis à 0,25 cent per kilometer.
>Computerhulp, tv en/of telefoon instellen.
>Hulp bij het invullen van formulieren en administratieve ondersteuning.
>Bezoekje/praatje maken.
>In geval van ziekte: boodschappen doen, hond uitlaten, grasmaaien.
>Kleine klusjes: bijvoorbeeld lampen verwisselen, stekker repareren.
>Medicijnen ophalen.

Een aansprekend voorbeeld van onze bemiddeling is de volgende vraag die bij ons binnenkwam:
Een inwoner van Spijk was op zoek naar iemand om zo nu en dan een babbeltje mee te maken. Het liefst moest het iemand zijn om herinneringen mee op te halen over Spiek van vroeger. “Spieksters Veur Elkoar” heeft een vrijwilliger gevonden, die aan deze wens kon voldoen. Regelmatig komen beiden bij elkaar en spreken honderduit over vroeger.

Heeft u een hulpvraag, neem dan gerust contact met ons op via het onderstaande telefoonnummer. Een grote groep vrijwilligers uit Spijk wil graag een helpende hand bieden.

Spieksters Veur Elkoar”, Telefoon 0619019339

Piet Jan Schalk

Dorpsagenda