Feestelijke start bouw Kindcentrum Spijk

Vandaag was de feestelijk start van de bouw van het nieuwe kindcentrum op sportpark Oldencate in Spijk. Het kindcentrum gaat onderdak bieden aan basisscholen OBS Fiepko Coolman, CBS De Borgstee, kinderopvang Kids2b en Biblionet Groningen. Leerlingen van groep 7 en 8 hebben vorige week tijdens een workshop houten panelen beschilderd. Vandaag werden de tien panelen door wethouder Jan Menninga, schooldirecteur van beide scholen Martha van Dijk, Lenie van der Werf (Kids2b) en Rachel van Hoogen (Biblionet Groningen) samen met vier leerlingen onthuld. De twee oudste leerlingen van beide scholen legden nog een laatste hand aan één van de panelen. De panelen blijven tijdens de bouw aan de bouwhekken hangen. In de zomervakantie is de bouw gestart. Naar verwachting wordt het gebouw in juli 2020 opgeleverd.

Meerdere faciliteiten in één gebouw
Wethouder Jan Menninga: “Na twee starthandelingen voor nieuwe kindcentra in het zuiden van de gemeente, is het nu de beurt aan het noorden. Geweldig dat we nu ook hier begonnen zijn. Gezamenlijk gaan we hier een mooi kindcentrum neerzetten. Een gebouw dat aardbevingsbestendig is, buiten en binnen verbindt, geschikt is om nieuwe vormen van onderwijs te geven en flexibel qua inrichting. Bovendien komt de bibliotheek in de centrale hal. Dat geeft dit gebouw nog een extra functie.”

Toekomstbestendig
De gemeente Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat, duurzaamheid en een toekomstbestendige omgeving voor kinderen.

 

Gemeente Delfzijl

Dorpsagenda