Verslagen open dag/clubdag 2019

Wat was het een mooie dag…..
Met enigszins de slaap nog uit mijn ogen wrijvend kom ik zaterdagochtend aan bij Poolster. Ik tref daar enthousiaste jonge mensen aan die zin in de dag hebben om de kinderen een hele leuke ochtend te bezorgen. Het zonnetje schijnt al goed en ondertussen klinkt uit de speakers het eerste nummer van de dag. Ik ben benieuwd wat de dag gaat brengen. De voorbereidingen van de Voetbal Academie zijn in volle gang wanneer de eerste kinderen het veld opkomen. Ruikend naar met zonnebrand ingesmeerde gezichten rennen de kinderen rond. Anderen staan geduldig te wachten aan de kant, dichtbij papa of mama.

De Voetbal Academie begint met de warming-up voor de kinderen en zij luisteren geduldig naar de uitleg. Daarna in groepjes doen de kinderen veel verschillende voetbalspellen. Ondertussen spreek ik met ouders die vragen hebben over de vereniging. Waar kan ik mijn kind aanmelden, hoe werkt het allemaal. Hele terechte vragen als je nog geen deel uitmaakt van Poolster. Ik zie ondertussen een rode kleur op de gezichten van de kinderen, wat wordt er fanatiek gespeeld. Rond elf uur loop ik naar de kantine en tref daar de EHBO’er aan die in actie is. Dat zie ik liever niet. Helaas heeft Marieke Hofstee haar pols gebroken. Veel Beterschap voor jou Marieke! Om 12.00 uur is het een gejoel van de kinderen, ze hebben bonnetjes gekregen voor de patatkraam Vet Lekker. Minutenlang zingen de kinderen alleen patat patat patat! Henry Noot en zijn collga werken rustig door tot het moment dat ieder kind zijn eten heeft. Bedankt Henry, het was top. Een ijsje van Buist maakt het feest compleet en daarna vertrekken de kinderen moe en voldaan naar huis.

Ondertussen komen de volwassen vrouwen en heren het sportpark op voor hun 7×7 mixtoernooi. In twee poules spelen zij wedstrijden van 20 minuten. Lijkt niet lang maar met de hitte viel het zeker niet mee. Fanatisme is ook de volwassenen niet vreemd, er wordt gestreden maar wel alles in een relaxte sfeer. Ik hoor veel gelach en aanmoedigingen vanaf de kant. Op een gegeven moment zijn er minder toeschouwers te vinden bij de velden. Zij zijn in de kantine de wedstrijd Nederland-Italië aan het kijken van de WK-vrouwen. Tijdens de eerste helft veel gemopper te horen in de kantine maar gelukkig toch een mooie overwinning bereikt. De Leeuwinnen staan in de halve finale! Welk team er bij ons in de finale hebben gestaan heb ik niet meegekregen. Het doet er eigenlijk ook niet toe als het maar leuk was. Na afloop van het mixtoernooi, wat prima georganiseerd was, schoven de dames en heren aan bij de picknicktafels voor hun welverdiende drankje. Er zullen nog vele volgen zeg maar. Ondertussen is De Vesting bezig met de voorbereidingen voor de BBQ en even later ruikt het lekker. De Vesting doet goede zaken, zo goed dat zij al eerder uitverkocht zijn dan wij uitgegeten. Geen paniek, de eigen frikandellen en kroketten zijn ook lekker.

Zoals aangekondigd was het om 19.00 uur het woord aan de voorzitter. Een beetje onrustig, wetende wat er zou komen, ga ik staan waar ik het goed kan zien. Dit moment wil ik niet missen. Edward vertelt in zijn toespraak over vrijwilligers en vraagt Eltje en Zwannie Pijper naar voren te komen. Het bestuur heeft gemeend Eltje te benoemen als Erelid van VV Poolster. Vierentwintig jaar lang bestuurslid van onze vereniging, onderhoud van het terrein, verantwoordelijk voor de kantine en ga zo maar door. Feiten waar je niet om heen kan en alleen maar beloond kunnen worden door Eltje te benoemen als Erelid! Eltje, je hebt het verdiend! De verbazing op je gezicht terwijl Edward de woorden uitspreekt dat het een eer is jou te benoemen als Erelid is goud waard! Je hebt zelf natuurlijk het filmpje ook terug gezien. Na de felicitaties, met hier en daar een glinstering van tranen in de ogen, volgt er een groot applaus.

Daarna draait Garmt Bakker de muziekknop weer open en feesten wij verder met leuke muziek voor ieder wat wils. Het is nog steeds geweldig weer en wat ben ik aan het genieten. Tegelijkertijd ben ik moe, ook wel blij dat het voetbalseizoen ten einde is . Tijd om over een aantal weken weer op te laden voor het volgende seizoen. Er zullen nieuwe uitdagingen komen, en ja, er zijn verbeterpunten die wij met elkaar aan zullen gaan. En ieder in zijn of haar eigen rol. Laten we er samen voor zorgen dat het bij VV Poolster leuk is en waar voetbalplezier voorop staat! Tenslotte wil ik iedereen die deze dag heeft mogelijk gemaakt hartelijk bedanken. Wat was het een mooie dag…..

Ingrid Stoppels

Terugblik clubdag / open dag 2019, jeugd
Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse clubdag/open dag plaats, deze dag werd tevens gebruikt voor niet leden om eens een kijkje te nemen bij onze fantastische voetbalvereniging.De Regionale Voetbal Academie verzorgde het programma deze ochtend. De kinderen doorliepen het multisports programma (voetbal-honkbal, voetbal-frisbee, voetbal-darts etc.) en speelden onderlinge wedstrijden waar een individuele winnaar per leeftijdsgroep uitkwam. Ondanks de warmte hebben rond de 60 kinderen zich de hele ochtend vermaakt met de verschillende oefeningen. Aan het begin van de middag werden de kinderen verrast door de vereniging met een patatje en een lekkere snack. met na afloop ook nog een verkoelend ijsje. We kunnen met zijn allen terugkijken op een fantastische dag. Vanuit deze weg willen we een ieder die hier aan bijgedragen heeft bedanken! Tot volgend jaar.

Tekst: Marco Dijkstra
Foto’s: Monique Kats-Flikkema

Dorpsagenda