Belangrijk punt mee naar Spijk

In mijn beleving regent en waait het altijd in Noordwolde. Of dit komt doordat wij vaak in de maanden november of december hier neerstrijken. Zo ook vanmiddag. Het sportpark lag er troosteloos bij, het was koud en nat en het veld loodzwaar. Poolster kennende niet de optimale randvoorwaarden. Gelukkig werden we zeer gastvrij ontvangen met een heet bakje.

 

De selectie was compleet, ook al stond niet iedereen okselfris in het veld. Paracetamol moest hier en daar uitkomst brengen. Het A-elftal had donderdag al gespeeld ( 2-1 ). Roy en Marco waren er bij en samen met Joep zaten ze op de bank.

 

Beide ploegen begonnen wat aftastend, het spel was sober. De schwung, welke Poolster in het begin van het seizoen vaak liet zien, is wat verdwenen. Er moet meer gewerkt worden om het hoofd boven water te houden. Het liep stroef, ook al kwamen we vrij snel op voorsprong. Uit een afgeslagen vrije trap weet DvD de bal beheerst binnen te schuiven. Weer staan we op voorsprong, zoals zo vaak al dit seizoen.

 

 Noordwolde had dan al wat kansjes gehad maar wist nog niet te scoren. Deze ploeg beschikt over een aantal lastige spelers, moeilijk van de bal te krijgen. In standaardsituaties zijn ze levensgevaarlijk. De kopsterke Theo Maats heerste zowel in de achterhoede maar ook bij de levensgevaarlijke corners. Noordwolde zet aan, Poolster lijdt in deze fase weer veel teveel balverlies. Het is dan ook terecht dat de gastheren op gelijke hoogte komen. Marcel gaat onder de bal door en dan is het nog een koud kunstje. 1-1. Het wordt nog erger voor de thee. Uit een corner weet Maats de bal snoeihard in te koppen, 2-1. Eigenlijk mogen we blij zijn dat het voor de rust hierbij blijft. Poolster creëerde verder geen enkele kans, Noordwolde ging slordig met haar kansen om en gelukkig wist Marcel er ook nog een paar ballen naast te tikken.

 

Na de rust gaat Noordwolde verder. Poolster kan geen vuist maken en laat zich vaak de kaas van het brood eten. Toch blijven we dankzij de tegenstander nog in de wedstrijd. Opgelegde kansen worden gemist en dan bestaan altijd nog de ongeschreven voetbalwetten.

 

Poolster wil een punt mee naar Spijk. Guus gaat wisselen, Hilbert, Erik en Dennis Smit worden beurtelings naar de kant gehaald. Roy, Joep en Marco komen binnen de lijnen.

 

Een kwartier voor tijd kantelt de wedstrijd. Het lukt de Spijksters nu wel om druk te zetten. Er wordt opportunistisch gevoetbald en het wisselen werpt z’n vruchten af. Er komt meer vuur in het spel. Noordwolde wordt teruggedrongen en er ontstaan kansen.

 

Het is inmiddels aardedonker en zeiknat. Het spel is moeilijk meer te volgen. Dan gaan de armen van onze jongens de lucht in. Er is gescoord. Ik lees nu tijdens het typen van dit stukje dat het Ronny was die de gelijkmaker binnenschiet. Ik zag alleen maar paraplu’s en druppels op mijn bril. Met wat meer geluk hadden we ook nog kunnen winnen, maar dit zou absoluut niet verdiend zijn geweest. Ik denk dat Noordwolde met een grote kater het veld afstapte.

 

Koud en nat rijden we terug naar Spijk met een gelukkig punt in de pocket.