Stankoverlast kerkgracht

Inmiddels zijn we een week en vele klachtmeldingen bij de Gemeente Delfzijl verder. Uiteindelijk ben ik vandaag via de Provincie en de Gemeente bij de Stichting Oude Groninger Kerken uitgekomen. Zij nemen hun verantwoordelijkheid en gaan ervoor zorgen dat dit probleem zo snel mogelijk zal worden opgelost aldus Miriam van der Waart van Stichting Oude Groninger Kerken. Dit was de eerste fatsoenlijke reactie die ik in deze hele soap heb gekregen. N.a.v. mijn gesprek kregen we als redactie onderstaande communicatie vanuit de Stichting toegestuurd. Met daarnaast de belofte ons op de hoogte te houden van de stappen die eerdaags ondernomen gaan worden.

Gracht rond de kerk van Spijk,

Stichting Oude Groninger Kerken is sinds 2014 eigenaar van de kerk, het kerkhof en de gracht rond de kerk van Spijk. Vorige week werden wij geïnformeerd over stankoverlast uit de gracht rond de kerk. Wij vinden dit erg vervelend en zijn nu in overleg met gemeente Delfzijl en de huurder van de kerk om deze problemen op te lossen. Wij trachten de problemen z.s.m. op te lossen.

Stichting Oude Groninger Kerken

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda