Leerlingen CBS De Borgstee organiseren een markt

Groep 8 runt eigen bedrijf

Leerlingen uit groep 8 van CBS De Borgstee werken momenteel aan het programma: “Pop-up store”.
Tijdens dit project runnen de leerlingen hun eigen bedrijf. Zo ontdekken ze de basisbeginselen van het bedrijfsleven en ondernemerschap en ontwikkelen zelfkennis. Leerlingen krijgen direct inzicht in de resultaten van hun inspanning.
In het kader van dit project organiseren de leerlingen uit Spijk een markt, waarbij ze geld verdienen voor een zelfgekozen doel! De kinderen gaan geld inzamelen voor stichting Multimissions, gevestigd in Uithuizermeeden. De stichting werkt met lokale partners in diverse landen samen. Probeer je voor te stellen dat je geen eten meer hebt en je ontvangt meel en olie, je krijgt hout voor je kachel als het in huis vriest, je wordt gered uit de slavernij of mensenhandel, je bent wees en je vindt weer een thuis. Allemaal voorbeelden van projecten die stichting Multimissions steunt. Meer informatie over de stichting is te vinden op: www.multimissions.com

DE MARKT

Datum: maandag 2 juli 2018
Tijd: 14.00-15.00 uur
Locatie: schoolplein CBS De Borgstee

Op de markt kunt u o.a. eten, drinken, telefoonhouders, sleutelhangers, slijm, betonnen bladeren en bruisballen kopen. Ook kunt u een tatoeage laten zetten.

Graag tot ziens!!!

Peter van Kooten
CBS De Borgstee

Dorpsagenda