“Spiekster” zaalvoetbal kampioenen

Afgelopen week kwam de info tot mij dat mijn oudste neefje vrijdagavond zaalvoetbal kampioen kon worden. Het team blijkt een vriendenelftal te zijn verneem ik uit verhalen. Bij zaalvoetbal word ik al enthousiast vanwege de enorme snelheid van het rond gaan van de bal en behendigheid die de spelers tonen. Dus dochter en ik vertrekken vol goede moed richting Ten Boer, een kampioenswedstrijd is natuurlijk altijd te gek.
Als de spelers om iets voor 20.00 uur het veld opkomen en onder de tonen van “the eye of the tiger” hun warming-up beginnen kan je toch niet voorkomen dat je kippenvel krijgt. 9 mannen van in de twintig , super geconcentreerd, wat gespannen en toch heerst er een rustig en gemoedelijk sfeertje.
Om 20 uur exact start de wedstrijd. Enthousiast roep ik nog even “hup Poolster!” waarop ik van beide kanten een elleboog krijg van mijn mede toeschouwers. Verbaasd kijk ik in het rond….wat heb ik gezegd? ……”ssst…..de jongens spelen niet onder de naam van VV Poolster” Ik moet even mijn hersenen laten kraken…. Aha, moet deze groep voornamelijk Spieksters (en naar mijn idee allen lid bij vv Poolster) onder de naam van een andere club spelen? Wat is er mooier dan geel-zwart? Wit-zwart dus, want ze blijken voor vv Appingedam te spelen.
In de eerste helft blijkt de spanning toch behoorlijk aanwezig, er wordt aanvallend gespeeld maar door de nodige pech en flinke verdediging van de tegenpartij Omlandia belandt de bal maar niet in het doel. De tegenpartij wordt ook nog zo’n 3 maal even gevaarlijk, maar gelukkig hebben de “Spieksters” een onverschrokken topper in het doel staan.
Na een korte pauze werpt het aanvallend spel zijn vruchten af, de doelpunten vliegen ons om de oren. Prachtig om te zien hoe de “Spieksters” op elkaar ingespeeld zijn, de bal wordt razendsnel rond gespeeld met veel precisie. Daarnaast vind ik de sfeer onder de spelers tijdens deze wedstrijd opvallend kalm, beschaafd, positief en respectvol. Bij 0-3 lijkt alle stress verdwenen en komen er glimlachjes op de strakke koppies. Uiteindelijk wordt er 0-7 op het scorebord getoverd en kan de overwinning gevierd worden. De aanwezige zaalcoördinator van vv Appingedam heeft genoten van een mooie wedstrijd en toont zijn waardering met een bloemetje. Na een korte fotosessie duiken de mannen de kleedkamer in en keren de toeschouwers trots huiswaarts.
Enigszins verbouwereerd rijd ik naar huis, dit blijft een bijzonder raar fenomeen. Een groepje enthousiastelingen, 13 mannen die niet voor de vereniging uitkomen waar ze thuis horen, waarom? Poolster had ontzettend trots op ze kunnen zijn, ze hebben kampioenen in “huis”, maar laten ze dit geweldige team overlopen? Zou het niet mooi zijn als ze volgend seizoen in het mooie geel-zwart spelen?
Voor nu: van harte gefeliciteerd met jullie behaalde kampioenschap zaalteam vv Appingedam 2! Bestaande uit: leider Sander Dijkman, Simon Dijkman, Tom Dijkman, Kevin Bijlsma, Stijn de Regt, Ferdinand Oosterhuis, Robin Uilhoorn, Gijs de Weert, Marco Dijkstra, Jan van Dam, Jesse Smit, Kees Dijkman, Robert Kok en Julian Bos.

K. Bos

Dorpsagenda