Niet vernielen maar genieten van de Waddenbank

Wanneer ik door de provincie rijd, zie ik in menig dorp een prachtige Waddenbank. Meestal zet ik de auto even stil om het object goed te bekijken. Je ziet er de historie van het dorp in afgebeeld, de cultuur, de belangrijkste bron van inkomsten, bijvoorbeeld de visserij, etc.
In Spijk is ook een dergelijke bank geplaatst. Helaas heeft een vandaal de bank vernield. Dit is zowel onbegrijpelijk als onvoorstelbaar. Of de bank nu ambachtswerk is of een kunstwerk, doet er niet zoveel toe. Het is hoe dan ook een werk met veel creatieve waarde en daar moet je met je vingers afblijven. Wie verantwoordelijk is voor het vernielen van de bank is onbekend. Voor mij staat vast dat deze vandaal alle beschaving mist.
Op Koningsdag wordt de herstelde Waddenbank onthuld. Ik hoop dat wij, en de bezoekers aan ons dorp, tot in lengte van jaren van dit prachtige kunstwerk mogen genieten.

De bank wordt opnieuw onthult op donderdag 27 april om 10.00 uur.

Piet-Jan Schalk

Dorpsagenda