Poolster mist scherpte

We zijn al weer een aantal weken bezig en op zich had het vlaggenschip van onze vereniging een goede voorbereiding. In de beker zijn we een ronde verder ten koste van Westerlee en Corenos.

Twee 3e klasse clubs waar Poolster absoluut niet voor onder deed. Corenos werd maar liefst met 3-1 van de mat gespeeld en ook Westerlee wist niet te winnen ( 2 – 2 ).

Ook in de competitie zijn we goed begonnen. Gronitas werd vorige week met 2-1 verslagen. Een prima prestatie want de Groningers waren de eerste helft absoluut de bovenliggende ploeg. Gelukkig wist ons spitsenduo te scoren. Nieuweling  Ronny Bakker deed meteen waarvoor hij in Spijk is komen te voetballen, namelijk scoren. Ronny, van harte welkom in Spijk!

De resultaten zijn tot dusver goed, toch kwam Poolster niet geheel ongeschonden uit deze reeks. Danny Wiersum brak in de eerste wedstrijd tegen ’t Zandt zijn been op drie plaatsen. Een ongelukkige actie van de keeper had ernstige gevolgen. Danny, nogmaals veel sterkte toegewenst! Ook onze keeper Marcel Werkman blesseerde zich tijdens ( of liever voor ) deze wedstrijd. Hij brak een vinger maar speelde de wedstrijd toch uit. Hopelijk kan Marcel binnen een paar weken de training weer hervatten.

Vanmiddag dus de 2e competitiewedstrijd. Poolster neemt het op tegen aartsrivaal Godlinze. Misschien had Godlinze ook aan de competitie “het leukste dorp van Groningen “mee moeten doen. Het trok behoorlijk wat nieuwe spelers aan. Het schijnt daar dus wel erg leuk te zijn. Godlinze wordt door deze vele versterkingen tot een kanshebber gerekend. Toch verloor deze ploeg vorige week van de Pelikanen. Poolster is in ieder geval gewaarschuwd.

Het zou moeilijk worden. Zoveel werd in de eerste minuten al wel duidelijk. De voetballers van Godlinze vonden elkaar gemakkelijker. Poolster moest er harder voor werken. Op deze mooie broeierige zaterdagmiddag waren er behoorlijk wat toeschouwers naar het veld gekomen.

Godlinze bouwde op via een goed middenveld, maar stuitte dan vaak op een prima verdediging. Poolster zakte in en probeerde met passes de spitsen te bereiken. Dit lukte soms ook wel en dus werden er wel kansen gecreëerd. Vooral op het laatst van de tweede helft had Poolster best op een voorsprong kunnen komen. Johan de Groot schoot de bal met links net langs de verkeerde kant van de paal, even later kopte hij uit een corner de bal in de handen van doelman Buntjer. Ook Godlinze had in de laatste minuten van de eerste helft een grote kans, de bal werd laag en hard voor het doel  gegeven en het was een wonder dat niemand de knikker raakte. In de dug-out riep men al “goal “. Ook Ronny Bakker had met een stiftje de Godlinzer keeper kunnen verschalken.

Zo was Godlinze de bovenliggende partij maar hadden beide ploegen moeten scoren.

Na de rust drong Godlinze meer aan. Keeper Kees Dijkman pareerde een geweldig schot. Erik Rentema kon de afgeslagen bal niet goed verwerken en zo kwam Godlinze alsnog op een 1-0 voorsprong. Poolster moest nu komen. Dit lukte ook, men ging meer en beter voetballen. Alleen de afwerking lukte deze middag absoluut niet. De scherpte ontbrak voor de goal. De gelijkmaker was op dat moment ook wel verdiend geweest. Door het aanvallende spel kwam er voor Godlinze meer ruimte. De gastheren kwamen dan ook met een schitterend doelpunt op 2-0.

De wedstrijd was gespeeld. Ik vroeg Koert Stulp of kampioenschap de doelstelling was. “Bij de eerste drie “, was het voorzichtige antwoord. Ik denk dat ze dit wel halen.

Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg. Poolster hoeft na deze wedstrijd absoluut niet te wanhopen.