Onthulling waddenbank

Op Koningsdag heeft wethouder Jan Menninga, samen met kinderen uit Spijk, de Waddenbank onthuld. De bank staat aan de Nesweg met uitzicht op Het Maar. Zo’n veertig Spijksters waren bij de onthulling aanwezig en zonder uitzondering vond iedereen de bank prachtig,

De Waddenbank is onderdeel van het project Kiek over Diek (fietsroute) en daarvoor is een serie van tien Waddenbanken gemaakt. Deze banken zijn geplaatst in 10 dorpen dichtbij de fietsroute van Kiek over diek, tussen Zoutkamp en Bad Nieuweschans. Elk van de banken heeft een eigen patroon.

Samen met de afgebeelde vogels verwijzen ze naar het Waddengebied met zijn getijden en steeds wisselende licht- en luchtspiegelingen. De achterkant van de bank vertelt iets over het gebied waar de bank staat en ook de tulpen. Het materiaal op de bank is van glasmozaïek.

Alle 10 waddenbanken staan beschreven in de fietsroute Kiek over Diek. Fietsers kunnen van de route afwijken om te rusten op de waddenbank of deze te bewonderen. Het spreekt voor zich dat het Spiekster bankje op een van de mooiste plekken van de provincie staat.tekst:Edwin Broekman / foto’s Jan D. Pijper

Dorpsagenda