Mooie resultaten voor Niels Wiersema op het Nederlands Kampioenschap korte baan

Afgelopen weekend was het Open Nederlands Kampioenschappen zwemmen op de korte baan in Hoofddorp. Niels Wiersema zwom hier 3 afstanden. Hij begon op vrijdagmorgen met de 200m vrije slag. Hij was als 45e geplaatst voor deze afstand. Hij zwom een mooi persoonlijk record van bijna 2 seconde , zijn eindtijd was 1.56.76 en hij werd hier 32e mee. Op zaterdag stond de 400m vrije slag op het programma. Niels was als 24e geplaatst en na een mooie race noteerde hij een tijd die 3.55 sneller was als zijn persoonlijke record, zijn eindtijd was 4.07.75. Hiermee haalde hij de B-finale die ‘s avonds gezwommen werd. Hier werd hij 16e. Op zondag was de 1500m vrije slag aan de beurt. Na een mooie race, waarin hij zijn tegenstanders in de serie soepeltjes voorbij zwom zette hij een tijd neer van 16.35.87, hiermee scherpte hij zijn persoonlijk record aan met ruim 20 seconde. Op deze afstand was hij als 18e geplaatst en eindigde hij op een mooie 13e plek. Kortom een goed resultaat voor Niels. Het volgend kampioenschap zijn de Nederlandse Kampioenschappen lange baan (Swimcup) die in april worden gehouden in Eindhoven.

Kitty Wiersema