Landelijke Opschoondag

Vanochtend een productieve ochtend in het dorp gehad. De speeltuinvereniging heeft weer meegedaan aan de landelijke opschoondag. De gemeente had grijpers, vuilniszakken, hesjes en handschoenen klaargelegd. We zijn begonnen in de speeltuin en hebben daarna nog een gedeelte van het dorp gedaan. Onderweg kwamen we groepjes van de jeugdclubs uit Spijk tegen. Ook zij waren druk aan het opruimen. Het is goed om te zien dat het dorp op zo’n dag schoongemaakt wordt, maar het mooiste zou zijn dat we als inwoners met z’n allen het dorp blijven schoonhouden.
Deze week lag er overigens weer glas in de speeltuin. Gelukkig heeft iemand hier melding van gemaakt en voor zover mogelijk zelf opgeruimd. De rest heeft een bestuurslid van de speeltuinvereniging schoongemaakt. Nu hebben we ook pony sporen ontdekt. Niet een paar, maar een heleboel. Deze gaan door de hele speeltuin en het veld ernaast. Het is niet de bedoeling om met een pony de speeltuin in te gaan. En het zou fijn zijn als degene die dit heeft veroorzaakt de gaten die er gemaakt zijn weer gaat dichten. Verder lagen er veel kapotte stoeptegels in het grasveld. Ook dit is niet de bedoeling. Binnenkort wordt er weer gemaaid en wij willen ook graag dat de grasmaaier van de gemeente heel blijft. Ook hebben wij geconstateerd dat de tafeltennistafel behoorlijk beschadigd is. Om een leuk balletje te kunnen slaan is het van belang dat de tafel glad blijft. Helaas zijn er nu al veel gaten en krassen in de tafel gemaakt. En dit terwijl de tafel er nog geen jaar staat. Heeft u vragen of suggesties, u kunt altijd contact met ons opnemen via de mail

Speeltuinvereniging Priegeltoen,

Linda Scheltens