Atalanta de absolute nummer 1

Tot voor kort wist ik niet eens wat de naam van de vlinder was. Koolwitje en Dagpauwoog, ja die kende ik wel maar van Atalanta had ik echt nog nooit gehoord. Onlangs werd op een website mijn aandacht getrokken door het bericht dat er onlangs een nationale vlindertelling was geweest en dat de Atalanta als de absolute nummer 1 uit de bus was gekomen.

Gezien de grote hoeveelheid Atalanta’s rondom ons huis kon ik me er wel iets bij voorstellen. Strerker nog, ik zie nauwelijks nog andere soorten vlinders! Deze vlindersoort wordt blijkbaar door de grote hoeveelheid overbodige pruimen rondom ons huis aangetrokken. Tientallen Atalanta’s zorgen ervoor dat, de op de grond gevallen, pruimen worden opgeruimd en heersen in het luchtruim rondom ons huis.

klik hier voor de telling

Jan G. Hazeveld

Eén gedachte over “Atalanta de absolute nummer 1

  • 30 augustus 2015 om 20:15
    Permalink

    Mooi hè…

Reacties zijn gesloten.