Two girls on a mission

Onlangs is onze dochter van 14 met twee vriendinnen op tienertoer geweest. Hun missie was om veel uren in de trein te zitten om vervolgens in Maastricht weer zo snel mogelijk naar het noorden te vertrekken. Daarnaast hebben ze waarschijnlijk veel plaatsen bezocht om er de winkels te bekijken zolang het banksaldo het toe zou laten.

Toen ik gisteren, vanaf het Priegeldorp, naar huis liep zag ik twee meiden op de fiets voor de Andreaskerk staan. Ze waren gehuld in wielerkleding en aan hun fietsen hingen vlaggen die voorzien waren van de Union Jack. Ik met mijn grote mond moest hier natuurlijk weer het fijne van weten. Mijn vraag of ze helemaal uit Engeland kwamen werd door hun bevestigd. Lynne(25) en Marie(21) vertelden dat ze op een missie waren en dat hun doel was om van Londen naar Bodø (Noorwegen) te fietsen. Per dag moet er ongeveer 80 km worden afgelegd om vervolgens rond 15 september na 2400 km bij de noordpoolcircel te arriveren.

Ze zijn vanuit Londen naar Harwich gereden om vervolgens met de ferry over te steken naar Hoek van Holland. Vervolgens zijn ze langs de kust naar Groningen gereden.

Dit alles voor een goed doel. Ze hopen meer dan £2,000 op te halen voor de Londense stichting “Wheels for Wellbeing” die zich inzet voor fietsers met een handicap. Na Spijk wilden ze lunchen in Delfzijl en daarna doorrijden richting Duitsland. Ik heb ze geadviseerd om de reis in het schilderachtige Appingedam te onderbreken i.p.v. Delfzijl. Ben benieuwd welke route ze hebben genomen. Vanochtend zat ik er nog eens over na te denken …. op de fiets naar Bodø ……… Respect!

U kunt de fietstocht van deze meiden volgen via hun blog.

A summary in English.
Yesterday I met two girls on their bikes standing just in front of the Andreas church in Spijk. They had Union Jack flags on their bikes so i assumed that they were British. With my big mouth I asked them if they had cycled all the way from the UK to the most beautiful village in the Netherlands. They told me they did. The route so far was London, ferry Harwich-Hoek van Holland and then along the coast to Groningen. They told me that they were on a mission. A mission to the Arctic Circle in Norway. This was their 4th day in our country and they visited Spijk on their way to Delfzijl. I advised them to skip Delfzijl and have a nice lunch in the beautiful town of Appingedam. I’m very interested if they followed my advice :-). You can follow their tracks on their blog.

This morning i was thinking.By bike …….. to the Arctic Circle … Respect!

Jan G. Hazeveld

2 gedachten over “Two girls on a mission

  • 17 augustus 2013 om 00:06
    Permalink

    Respect!

  • 18 augustus 2013 om 09:52
    Permalink

    Helemaal top! Go girls!

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda