TOEKOMST ZIEKENHUISZORG IN ONZE REGIO, ZORGBIJEENKOMST DELFZIJL

Donderdag 19 februari organiseren de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG), Menzis en Zorgbelang Groningen een informatiebijeenkomst voor inwoners van gemeente Delfzijl. Centraal staat de toekomst van de ziekenhuiszorg in de regio Noordoost-Groningen.

Aanleiding voor de bijeenkomst is de eerder aangekondigde verplaatsing van de ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten. Beide ziekenhuizen verhuizen op termijn naar het nieuw te bouwen ziekenhuis in Scheemda. Veel inwoners hebben hierover vragen, zoals: “Wat betekent dat voor ons en wat gebeurt er tot aan de nieuwbouw?” Of: “Welke zorg blijft achter, hoe wordt de zorg georganiseerd en wat is straks de rol van huisartsen?”

Voor deze bijeenkomst worden alle inwoners in de gemeente Delfzijl e.o uitgenodigd. In maart en april worden dezelfde bijeenkomsten georganiseerd voor inwoners van de gemeenten Oldambt, Appingedam, Eemsmond en Loppersum.

Uitleg van betrokkenen

Tijdens de bijeenkomst lichten de verschillende partijen kort hun eigen rol toe en beantwoorden zoveel mogelijk vragen. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid vragen te stellen aan Albert Koeleman (voorzitter Raad van Bestuur OZG), Ria Stegehuis (directeur Zorg Menzis), Edwin Klok (directeur Zorgbelang Groningen), Roland Riemersma (huisarts) en Ronald Meijer (longarts). Als gast is aanwezig burgemeester Emme Groot van Delfzijl (onder voorbehoud).

Vragen vooraf

Belangstellenden kunnen vooraf al vragen indienen via werkplaats@zorgbelang-groningen.nl

Die vragen kunnen worden meegenomen in de bijeenkomsten.

Naast de ‘zorgvragen’ willen de organiserende partijen ook graag horen hoe mensen het beste op de hoogte willen worden gehouden over dit onderwerp. Bovendien kunnen mensen die actief mee willen denken over de toekomst van de zorg in Noordoost-Groningen zich melden. Ideeën en suggesties hierover kunnen gemaild worden naar werkplaats@zorgbelang-groningen.nl

Datum
donderdag 19 februari

Locatie
Theater De Molenberg, Delfzijl

19:15 uur
ontvangst

19:30 uur
welkomstwoord

19:35 uur
sprekers aan het woord

20:15 uur
vragen uit de zaal

21:00 uur
einde

In verband met de organisatie en het aantal beschikbare plaatsen, worden belangstellende n verzocht zich aan te melden via Zorgbelang Groningen via werkplaats@zorgbelang-groningen.nl of telefonisch via 050 – 571 39 99 (maandag t/m donderdag van 10.00 – 16.00 uur). Dit kan tot uiterlijk 18 februari.

Dorpsagenda