D examen Johan en Anne

Vol trots zijn wij als Christelijke muziekvereniging CBS op onze leden Anne Veldman en Johan Dijkman. Na ruim een jaar voorbereiding hebben zij met succes hun D-examen HaFaBra afgelegd bij het IVAK en in de ‘Irene’ kerk in Bierum. Zij moesten een individueel examen afleggen op het IVAK zelf en openbaar een aantal stukken ten gehore brengen. Helemaal zelfstandig hebben zij samen een concert georganiseerd en hiervoor reclame gemaakt.

Zondag 1 februari was het dan zo ver. Vol spanning waren wij als CBS en natuurlijk ook familie, vrienden en bekenden die massaal naar Bierum waren gekomen om getuige te zijn van dit memorabele moment. Johan en Anne moesten beiden een solostuk ten gehore brengen en een stuk onder begeleiding van CBS voordragen. Een vakkundige jury van het IVAK zat in de kerk om Johan en Anne ter plekke te beoordelen. Het was een fantastische middag, met muzikale hoogstandjes, veel spanning en uiteindelijk fantastische resultaten. Beide muzikanten hadden hun individuele examen al behaald, maar vandaag, zondag 1 februari, hebben zij ook het openbare gedeelte ruimschoots behaald. Nadat alle stukken gespeeld waren ging de jury in beraad, het publiek kon vol spanning en onder het genot van een kopje koffie of thee wachten op de uitslag. Na veel lovende woorden van de directeur van het IVAK en van de docent Adrie Vink die Johan en Anne heeft begeleid in de voorbereiding als hun muziekdocente, kwam dan het resultaat. Alle voorbereiding was zeker niet voor niets geweest, Anne en Johan hebben hun D-examen behaald met mooie cijfers, Anne gemiddeld bijna een 8 en Johan gemiddeld een dikke 8. Naast het praktijkgedeelte had Anne ook het theoriegedeelte behaald, zij krijgt het D-diploma HaFaBra uitgereikt door de directeur van het IVAK. Johan krijgt een praktijkcertificaat D voor het behalen van het praktijkgedeelte. Uiteraard werden zij gefeliciteerd met veel zoenen, cadeaus en bloemen en zijn wij als CBS apetrots op de prestatie van deze twee kanjers.

Dit is een prestatie van zeer hoog niveau en hoge klasse en het was voor ons als CBS een voorrecht om deel uit te mogen maken van het behalen van deze prestatie.

Johan en Anne, gefeliciteerd!

Anke Pijper

Dorpsagenda