poolster verliest van sterk Be Quick

Vanmiddag een late uitwedstrijd. Poolster wordt om 16.30 uur verwacht op de Esserberg. Dit heeft te maken met de jeugdwedstrijden van Be Quick,  BQ A1 speelt om 14.15 uur tegen Quick Boys A1 uit Katwijk. We hebben dus een leuk voorprogramma.  Alleen leest u dit pas als deze wedstrijd al gespeeld is.

Op dit moment is het verschil tussen BQ en Poolster 10 punten. Een sterk vertekend beeld. BQ heeft namelijk al gespeeld tegen Mamio, Pelikaan S en GEO. Poolster ontmoet deze tegenstanders de komende weken. Eigenlijk worden de krachtsverhoudingen pas goed zichtbaar op 13 december wanneer Poolster aantreedt tegen Pelikaan S en daarmee ook de eerste competitiehelft afsluit.

Wat al wel opvalt als je alle ranglijsten uit de regio bekijkt is dat Poolster het minste aantal tegendoelpunten heeft. In 6 wedstrijden hebben we maar 2 tegentreffers moeten incasseren.  Hopelijk komen daar vanmiddag niet veel bij. We spelen op kunstgras tegen een goed voetballende ploeg.

Vincent is vandaag afwezig, zijn plek wordt ingenomen door Marco Dijkstra.  Voor de rest starten we in de bekende formatie, op de bank zitten Julian, Gijs en Niels.

De zon ging langzaam onder vanmiddag op de Esserberg, zowel letterlijk als figuurlijk. Poolster kreeg precies vijf minuten de tijd om aan de voor ons vreemde ondergrond te wennen.  Toch was de start opmerkelijk te noemen. De wedstrijd was nog maar koud aan de gang toen Johan de bal naar Tom speelde, die hoefde niet lang na te denken en knalde de bal achter de doelman van BQ. Een geweldige goal. Ik denk dat de concentratie toen even weg was en we nog in de euforie van de snelle openingsgoal verkeerden , want vanaf de aftrap vloog de 1-1 ook al binnen.  Zo staat het binnen acht minuten weer gelijk

In het eerste half uur ging het aardig gelijk op. Daarna was toch BQ de bovenliggende partij. Het thuisvoordeel van het kunstgras werd goed zichtbaar. Of het alleen daar aan lag denk ik niet. BQ bleek gewoon een hele goede ploeg te zijn. Toch zijn het de gasten die weer op voorsprong komen, uit een counter komt de bal uiteindelijk bij Danny terecht, hij schiet het leer snoeihard binnen. Een paar minuten later fluit de scheids voor de rust. Tevreden met de stand halen we een bakje koffie.

Na de rust gaat het niet goed. BQ is de betere. We staan constant onder druk en de tegenstander laat ons niet voetballen. De tweede bal is bijna standaard voor de ploeg uit Haren. Dit zag je in de eerste helft ook al wel. Het lukt de Spijksters niet om hun eigen spelletje te spelen, we hebben op het middenveld grote moeite en BQ wordt steeds dreigender. Dit vertaalt zich al snel in 2 treffers. Zo staan we op een 3-2 achterstand en moeten we aanvallen en meer risico’s nemen. De eerste nederlaag kondigt zich aan. BQ voelt zich als een vis in het water op het kunstgras, alles lukt. Gelukkig redt Kees een aantal keren anders was het niet bij de uiteindelijke 5-2 gebleven.

De eerste kans in de tweede helft voor Spijk komt ook pas als het al 5-2 is. Johan weet de bal niet in het doel te krijgen. Gijs en Julian zijn dan ook al binnen de lijnen. Niels wordt ook nog gebracht. Het mag niet meer baten. Poolster verliest van een betere tegenstander deze middag. Bij de Oldencaters zat ook niet iedereen even goed in de wedstrijd.