Bloemenshop 3Borg geopend

Al weken is via borden in het dorp, advertenties, flyers en artikeltjes in de media aangekondigd, dat Spijk een bloemenshop krijgt.
Geïnspireerd door de woorden: Dromen, Denken, Durven en Doen, starten Klaasjan Moesker en Ron Machielsen, Bloemenshop 3Borg Spijk in het pand Schoolstraat 1.
Onder enorme belangstelling knipte burgemeester Emme Groot een vrolijk rood wit blauw lint door. Onze burgervader liet zich niet uit het veld slaan door een haperende microfoon. In zijn functie is hij kennelijk wel gewend om met stemverheffing te spreken.
In zijn speech roemde hij de ondernemingsgeest van de beide mannen. Met name Klaasjan kende hij van de organisatie van verschillende evenementen. Zijn handelen daar, geeft volgens Groot vertrouwen in de toekomst. Hij was blij dat er nieuwe bedrijfsactiviteiten in ons dorp worden ontwikkeld, omdat dit de leefbaarheid ten goede komt.
Vervolgens nam hij de schaar ter hand. Volgens het handboek voor burgemeesters behoort het doorknippen van linten tot de core business van een burgemeester. Volgens Groot zijn voor deze handeling drie zaken nodig: een burgemeester, een schaar en iets om te openen.
Vol elan knipte Emme Groot het lint door.
Nadien konden de gasten genieten van een hapje en een drankje. De oh’s en ah’s bij het zien van de sfeervolle winkelruimte, waren niet van de lucht.

Tekst: Piet-Jan Schalk
Foto’s: Beitske Eversdijk

Dorpsagenda