Burcht haalt geld op voor Wandelen voor water

IMG_3324Woensdag 19 maart 2014 deed een klas van de Burcht mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water. Met de loop wordt geld ingezameld voor waterprojecten in Indonesië.

Vanaf Sporthal Eelwerd in Appingedam liepen in totaal 600 kinderen een route van 6 kilometer met een 6 liter in hun rugzak. De bedoeling is dat de kinderen zo ervaren hoe het is als er geen drinkwater gewoon uit de kraan komt. In vele landen moeten kinderen namelijk kilometers lopen om drinkwater te halen.

Voor die prestatie hadden de kinderen geld gevraagd aan familie, kennissen en vrienden. De Burcht haalde ongeveer 700 euro op. De totale opbrengst van de loop was maar liefst 20.000 euro. Het bedrag werd nog aangevuld tot 33.000 euro door Stichting Aqua for All.

De volledige reportage staat hier:

http://www.eemskrant.nl/index.php?id=7133

l

Dorpsagenda