De zoektocht naar het noorderlicht

04:30 ging mijn wekker gisterochtend. Even twitter voor de laatste keer checken en op de website van Poollicht.info onze kansen berekenen. Kans dat we het zouden kunnen zien was inmiddels gedaald naar slechts 1%. Toch hebben we besloten om af te reizen naar een plek aan de dijk waar we geen last zouden hebben van het strooilicht van de Eemshaven. Vlakbij het gasstation net boven Uithuizen. Bij aankomst stond er al een wit busje waar de inzittenden volgens ons met andere dingen bezig waren dan de zoektocht naar het noorderlicht.

De kans was vooraf al klein, eigenlijk 0 maar toch was het bijzonder om zo vroeg op de dijk getuige te zijn van een mooie langzame zonsopkomst. Ik denk er toch over na om dit fenomeen eens in het echt te gaan aanschouwen in Noorwegen of Ijsland.

Jan G. Hazeveld

Eén gedachte over “De zoektocht naar het noorderlicht

  • 14 september 2014 om 14:16
    Permalink

    Er stonden snachts behoorlijk wat mensen bij de Noordkaap, ik stond er met Ellen Kasemier. Tot ongeveer half twee was er activiteit, daarna werd het snel minder. We hebben het noorderlicht kunnen fotograferen maar niet zelf gezien. Foto’s staan op onze facebook. Groetjes Mariska

Reacties zijn gesloten.