Eco-toiletten voor Spijk

(bron gemeente Delfzijl)

Doordat er in het voorjaar steeds meer toeristen een bezoek brengen aan ons mooie Spijk heeft de gemeente besloten om gedurende het voorjaar als proef een aantal eco-toiletten in ‘t Loug te plaatsen. Normaal gesproken waren de toeristen aangewezen op het theehuis maar aangezien deze sinds 1 januari gesloten is moest de gemeente op zoek naar een goedkoop alternatief. Het gaat hier om een proef en als het goed bevalt zal de gemeente overwegen om te zoeken naar een meer definitievere vorm.

Aanstaande vrijdag om 13.00 zal het toilet worden aangesloten op het riool. Omdat dit het eerste toilet is zal ook wethouder Marian Scharft hierbij aanwezig zijn.

De sleutel zal in de toekomst af te halen zijn aan ‘t Loug 24.

Jan G. Hazeveld

Reacties van lezers
Yvonne (2005/03/25)
Het is geen mooi gezicht in het ‘t Loug.
groetjes Yvonne

Tiekstra (2005/03/25)
Ik vind het een aanfluiting, want dat ding is oerlelijk, ziet er gewoon niet uit. Past totaal niet de omgeving. Als men nergens anders z’n behoefte kwijt kan (Carillon, ‘t Spiekertje), stel het dan ergens verdekt op met mooie bewegwijzering o.i.d. Toen ik er van de week langsfietste dat ik dat het geval verdwaald was ofzo. Mocht er stevige behoefte zijn aan zo’n eco-toilet, dan hoop ik dat er een veel mooier ontwerp komt te staan op een andere plek in het dorp aangepast aan de omgeving.
ztf

Harma (2005/03/26)
Het is werkelijk geen gezicht voor ons mooie Spijk.

Ina (2005/03/26)
Ik vind het een heel goed initiatief! OK, het toilet zou een ander kleurtje moeten krijgen zodat het wat beter in het dorpsgezicht zou passen.

Dirk Bos (2005/03/27)
Het is misschien verstandig om als dorpsbewoner ook een keer hier op te gaan poepen dan weet de gemeente ook dat er gebruik van gemaakt word en dan blijft het toilet ook voor de komende jaren gewaarborgd. Dirk Bos

Marga en rene (2005/03/27)
Nou we vinden het best een mooi kleurtje voor Spijk, het past precies in het straatbeeld en als we als toerist door Spijk komen gaan we er zeker gebruik van maken.

Klaas Kooistra (2005/03/28)
Jan bestel jij de bloemen voor Marian Scharft of moet ik dat doen, we kunnen haar toch niet met lege handen naar huis toe sturen.

Henk Dijkema (2005/03/29)
Hoezo er wordt in de gemeente Delfzijl niet gebou(w)d!!!!. Lijkt me duidelijk dat onze bestuurders beschikken over strategische visie.

Danny Thijssen (2005/03/29)
Wij vinden dit echt geen gezicht, midden in het mooie Loug! Wie komt er op het idee?! En dan de sleutel aan de andere kant van het Loug afhalen…………
Hopelijk slaagt dit project niet en zijn we snel van deze ontsierder af.

Jan Pijper (2005/03/30)
T,is gain gezigt dat “strontding” midn ien t’”LOUG . vot t””r mit.

Alje Boer (2005/03/26)
Via Klaas Kooistra,

ik zag op site Spijk plaatsing toilet gebouw in t Loug met Jan Hazeveld gesproken .
Hebben jullie overleg gehad met gemeente ?? Persoonlijk vind ik ( vooral plek ) het een grote mislukking ?? Is hier nou niks aan te doen of zijn jullie dorsbelangen het er mee eens ? prettig weeekend

Jan Oosterhuis (2005/04/01)
Is Dit Een 1 April Grap

Petra Kooi (AB-service) (2005/04/01)
Wij van AB Groningen locatie Spijk zijn erg blij met dit idee, nog wel 1 vraagje: heeft de gemeente wel aan de mestrechten gedacht? Wij willen een bijdrage leveren door zelf veel langs te gaan, dit geldt ook voor onze uitzendkrachten om deze rechten binnen te slepen.

Dorpsagenda