Buizenstelsel gaat langs N33

Het ondergrondse buisleidingennetwerk door Noord-Groningen kan worden aangelegd langs de N33. Dat heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten.

Het gaat om leidingen tussen het Chemiepark Delfzijl en de Eemshaven. Door de buizenzone die maximaal vijfentwintig leidingen bevat kunnen energie, vloeistoffen en gassen worden getransporteerd. Met de keuze voor het tracé langs de N33 vervallen eerder genoemde routes via Leermens, Holwierde of de Eems-Dollard.

Het voordeel van een buizenstelsel langs de N33 is dat er minder agrarische percelen hoeven worden doorsneden. Voorwaarde is dat het leidingennetwerk een toekomstige verdubbeling van de N33 richting Eemshaven niet in de weg staat. Initiatiefnemer van de buizenstraat zijn Groningen Seaports en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM).

bron: DvhN/22-5

Eerder verscheen op spijk.net al een aankondiging over het te nemen besluit.

2 gedachten over “Buizenstelsel gaat langs N33

 • 22 mei 2013 om 22:46
  Permalink

  Neem die verdubbeling direct mee. Geul graven, buisleidingen er in, zand en onderlaag er over, dan de weg er over en klaar. Win win.

 • 23 mei 2013 om 17:58
  Permalink

  de buizen zone waarschijnlijk aan de west zijde en straks de verdubbeling aan de oost zijde. kan ook nog omgekeerd zijn, maar de weg op het leidingwerk gebeurd nooit.

  ben gloudemans

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda