Dwaling scheids bezorgt Poolster nederlaag

”He scheids”, deze woorden bezorgden Poolster de nederlaag van vanmiddag. Het spel speelde zich op dit moment af op het middenveld. Erik Rentema kreeg een klap van een tegenstander. Aanvoerder Jeroen de Groot , die op de zestien stond, reageerde met bovenstaande woorden. Dit leverde het goed spelende Groen Geel een vrije trap op. Het rare was dat de scheids de bal op de zestien legde. De bal werd direct ingeschoten. Natuurlijk was het een doelpunt. Groen Geel stond op 2-1.

In de eerste plaats had de scheids niet hoeven fluiten, gescholden werd er niet. Het mannetje zal het wel als commentaar op de leiding hebben opgevat. En als hij de regels dan toch zo goed kende. De vrije bal had genomen moeten worden op de plek waar die zich bevond ten tijde van de overtreding, en moest volgens de regels indirect genomen worden. Dat de leidsman van vanmiddag de regels niet zo goed beheerste bleek ook even later toen de doelman van Groen Geel hun spits bereikte vanuit een doeltrap. De speler werd buitenspel gegeven. Ook dit is volgens de regels niet mogelijk.

Je doet er niets meer aan, toch zuur. Groen Geel was vanmiddag de bovenliggende partij, dus een overwinning was ook niet onverdiend. Het was vooral jammer voor de geweldige Marcel Werkman. Hij wist een dozijn doelkansen om zeep te helpen. De Groningers moeten er wel gek van geworden zijn.

Groen Geel begon goed aan de wedstrijd. Een fris voetballende ploeg, die met snelle combinaties het veld over schiet. Ik had het gevoel dat Poolster het eerste half uur aardig meekwam. Toch was de tegenstander vooral op het middenveld steeds wat rapper en feller. We hadden teveel onnodig balverlies. Vooral in het laatste kwartier werden we slordiger en kon Groen Geel keer op keer opkomen. Gelukkig hadden we vanmiddag Marcel. Met katachtige reddingen wist hij z’n doel schoon te houden. Zo gingen we niet ongelukkig met 0-0 de rust in.

Na de rust zette Groen Geel er nog een tandje bij. Het was druk in ons doelgebied. Weer moest Marcel een paar keer in actie komen. Groen Geel hield goed de druk erop, wij komen er dan met combinatievoetbal niet echt uit, vaak moesten we lang spelen met als gevolg dat de Groningers gelijk weer voor ons doel opdoken.

Toch is het Poolster die op voorsprong komt. Johan maakt z’n derde deze competitie. Hij zorgt voor de derde keer op rij dat de Spijksters op voorsprong komen. Jammer genoeg houden we deze voorsprong niet lang vast. Groen Geel maakt het dik verdiende doelpunt. Niet lang daarna krijgen we het hierboven genoemde incident. Poolster is het even kwijt Johan krijgt nog geel wegens aanmerkingen op de scheids.

Toch geven we het nog niet op. Poolster voetbalt naar voren. Richard Dijkman en Erik Rentema zijn gewisseld voor Danny Wiersum en Julian Bos. Het was jammer voor laatst genoemde dat hij in de slotminuten op de paal kopte, anders was er alsnog een punt meegegaan naar Spijk.

Het eerste verlies in de derde klasse is een feit, jammer, gebeurt nog wel vaker. Groen Geel zal hoog eindigen en weer hadden we kansen.

( m’n camera lag nog in Winsum, vlg week weer foto’s )

Dorpsagenda