GESPERRT


Toen Ik nog maar net in Spijk woonde, maakte ik nogal wat autoritjes om zowel de omgeving, als Spijk te leren kennen. Op een keer reed ik een straat in, die net na de bebouwing overging in een onverhard pad. Toen ik op de oprit van een huis wilde keren, ontwaarde ik net op tijd een grote kei. Deze was er kennelijk voor bedoeld, onfortuinlijke automobilisten zoals ik, het keren onmogelijk te maken. In gedachten zag ik de bewoner, die iedere keer terugkerend van zijn werk, de zware kei eerst opzij moet rollen, alvorens zijn auto in de garage te kunnen plaatsen.
Vorige week reed ik naar de Coop Buist. Die was toen alleen vanaf de Achteromweg bereikbaar. Door de werkzaamheden aan de weg, was zelfs het kleine parkeerterrein naast de supermarkt onbereikbaar. Om na de boodschappen niet helemaal achteruit te hoeven rijden, probeerde ik op een oprit te keren. Dat was niet mogelijk omdat er pontificaal een melkbus op de oprit stond. Ik weet zeker dat de bewoners geen koeien houden. Er was kennelijk een andere reden dat het ding er stond. Even verder terug probeerde ik nog een keer te draaien, maar daar was voor de oprit een rood wit afzetlint gespannen.
Wat ik ook probeer te verzinnen, ik kan geen enkele reden bedenken voor deze territorium bescherming.
Zelf woon ik aan het doodlopende stukje Lagetrijnweg. Hierbij nodig ik alle verkeerd gereden automobilisten uit, om vooral op mijn oprit te keren.

19 thoughts on “GESPERRT

 • 16 september 2012 om 12:11
  Permalink

  Ben ik helemaal mee eens Piet Jan,in zo n situatie zouden de mensen zelfs bij mij in de tuin mogen keren

 • 16 september 2012 om 13:55
  Permalink

  snap het ook totaal niet, op een gegeven moment stonden er zelfs ‘verkeersregelaars’ bij met gebaren/ aanwijzingen……………………….

 • 17 september 2012 om 09:06
  Permalink

  Misschien hebben die mensen wel last van de stinkende uitlaatgassen of lawaai. Ik zou er ook niet gelukkig mee zijn als telkens mensen hun auto draaien op mijn oprit.

 • 17 september 2012 om 10:05
  Permalink

  Er zou eens een steentje verzakken.Hier komen later enorme plassen op te staan,als dit bevriest speelt gladheid weer een rol.Gebroken heupen,benen en armen.Ik denk daarom.Als deze mensen huurden en konden bellen om het opleggen van hun oprit zou het anders gaan.

 • 17 september 2012 om 12:34
  Permalink

  hopenlijk heeft het niets met de gast vrijheid van het dorp te maken maar???????????? onze eigen spullen. Dus alles mag als het maar niet bij mij is, mensen wat zijn ze in het vere afrika blij met een hard pad dat meestal op blote voeten word belopen.

 • 17 september 2012 om 14:24
  Permalink

  En wat als keren nu parkeren wordt? Zodat je zelf je oprit niet meer op of af kan?
  Is het wel fatsoenlijk om op de uitrit van een ander te parkeren terwijl er nog meer dan voldoende plek is langszij de Coop en langs de weg?

 • 17 september 2012 om 22:23
  Permalink

  Je kan ook gaan wonen boven de AH in appingedam dan heb je van zulke dingen geen last hahaha

 • 17 september 2012 om 23:34
  Permalink

  beste mensen ook wij hebben onze oprit afgezet ,als je gezien had dat er in het begun bij ons is gedraaid zou je het ook doen de weg werdt afgeschraapt met warm weer dus alle teer resten op onze oprit nee dankje, later een paar personeauto

 • 17 september 2012 om 23:43
  Permalink

  ik was nog niet uitgesproken, later kwamen er bestel bussen die zijn voor onze oprit toch te zwaar , en wat …. naar wie kan ik dan de rekening sturen om de straat te herleggen???

 • 18 september 2012 om 10:52
  Permalink

  Ja, misschien was hoor en wederhoor beter geweest alvorens dit stukje te schrijven.

 • 18 september 2012 om 16:55
  Permalink

  Een column is een vaste rubriek, meestal een kort stukje proza waarin de columnist zijn mening spits en uitdagend ventileert. Prima gelukt zou ik zo zeggen aan alle reacties te zien. Jammer dat ik geen oprit heb. Maar er staan sinds de wegwerkzaamheden wel erg veel auto’s uit een andere straat bij ons voor de deur, zodat we zelf elders moeten parkeren. Maar wat geeft het, er zijn ergere dingen om je druk over te maken. Ik lach erom.

  Tip: Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk is in de morgen die lacht de hele dag. 😉

  • 19 september 2012 om 09:05
   Permalink

   Sta helemaal achter jou.Maar wel heerlijk zoveel reactie’s.

 • 19 september 2012 om 09:34
  Permalink

  Het is allemaal vervelend de situatie aan de alberdaweg , en voor iedereen begrip hoor ,maar laten we met ons allen heel veel begrip hebben voor onze coop supermarkt Buist die van deze situatie verreweg het meest last heeft.
  Hier leren we van ,en waderen het des te meer als alles straks weer klaar is.
  Het is toch van enorm belang voor Spijk en directe omgeving zo’n fijne supermarkt die qua kwaliteit assortiment en vooral de prijs heel goed kan meekomen,de mooite niet (vooral met de huidige brandstof prijzen) naar andere plaatsen te rijden.
  En bovendien willen we een supermarkt in het dorp houden, zullen we er met elkaar onze boodschappen moeten kopen.
  Laten we met elkaar trots zijn,wat Spijk nog heeft aan winkels en andere voorzieningen.

 • 19 september 2012 om 11:16
  Permalink

  Je zou ook het laatste stukje te voet kunnen doen… Ik wandel diverse keren per week naar de super. Het is gezonder en je ontmoet ook nog eens leuke mensen met wie het goed praten is…

 • 19 september 2012 om 11:46
  Permalink

  Waar mensen zich toch druk over maken. Ik bezorg elke morgen de krant keurig in het pikke donker vanaf drie verschillende kanten (en wel drie kranten) en dan sta je nog maar zo voor enorme gaten in de stoep zonder afzettingen, maar goed dat er remmen bestaan. Er zullen vast wel weer betere tijden komen aan de Alberdaweg en dan zijn we dit allemaal binnen een week weer vergeten.

 • 20 september 2012 om 18:50
  Permalink

  Helemaal mee eens Onne, ik denk dat het parkeer-c.q. draai probleem helemaal geen probleem was geweest als het mensen betrof die slecht ter been zijn. Het is een heel avontuur om bij de COOP te komen, en ik kan daar de lol wel weer van inzien, het blotevoetenpad is er niks bij! Dit neemt niet weg dat ik het vervelend vind voor de omwonenden en de fam. Buist, die natuurlijk hinder ondervinden van de hele Alberdawegtoestand! Het is nog even buffelen begreep ik, maar dan ligt er weer een mooie, toegankelijke straat!
  Zonder de prachtige bomen, dat dan weer wel…

 • 21 september 2012 om 09:35
  Permalink

  Ik vind het wel grappig wat hier allemaal geroepen wordt.
  Tuurlijk het is vervelend dat de weg eruit ligt, en daar is overlast van. Helaas zijn dit nu eenmaal problemen die je niet kan voorkomen. Want als de gemeente niets zou doen was er wel commentaar geweest over de slechte riolering of over het slechte wegdek.

  Het komt er dus op neer dat we tegenwoordig in een “klaagcultuur” leven. Er is namelijk altijd wel wat te zeuren.

  Laten we nu eens met zijn allen overal het positieve van inzien. Dat maakt alles toch zoveel aangenamer. Want als de Alberdaweg klaar is, dan gaat het gedeelte van de Nesweg er ook nog uit (als ik de berichtgeving goed heb gezien).

 • 22 september 2012 om 15:36
  Permalink

  Het is gewoon even aanpassen. Na 4 uur s’middags kun je prima boodschappen doen met de auto.

 • 23 september 2012 om 13:00
  Permalink

  ‘T is dat ik niet op de Alberdagweg woon, maar op mijn oprit mag je gewoon keren. Ik heb mijn oprit voor gebruik en niet voor de sier.

Reacties zijn gesloten.