Poolster de oren gewassen

Poolster de oren gewassen. Dit was de kop in de Ommelander op de maandag na de thuiswedstrijd tegen Godlinze eerder dit seizoen. Ik ben benieuwd wat er deze keer staat. Het zal wel iets van dezelfde strekking zijn.

Het publiek was in grote getale naar het Godlinzer sportpark gekomen op deze zonnige voetbalmiddag. Men had zich verheugd op een spannende en vermakelijke derby. Men kwam bedrogen uit. Poolster bakte er niets van. De nummer twee van de competitie kon het geen moment waarmaken. Niet dat Godlinze zo goed speelde maar de thuisploeg liet vanaf minuut 1 zien waar het om ging. Ze waren fel in de duels, soms iets te. Dit leverde Marcel Poort in de tiende minuut al de gele kaart op. Toen had hij ook al drie overtredingen op zijn naam staan.
Drie minuten eerder had Pieter Meyerhof het strijdtoneel al noodgedwongen verlaten . Na een aanval op zijn enkels moest hij geblesseerd het veld verlaten. Niels Swart werd ingebracht.

Poolster stond erbij en keek ernaar. De Spijksters lieten Godlinze komen tot de zestien, er werd geen druk op de bal gezet en men stond apathisch af te wachten wat Godlinze ging doen.
Pas na twintig minuten deed Poolster een poging om de andere kant op te spelen, een paar kleine kansjes waren het resultaat. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op een onnodige voorsprong. Marcel Werkman kwam zijn doel uit en veroorzaakte een strafschop. Godlinze liet deze kans niet onbenut. 1-0

Je hoopt dan na de rust een ander Poolster te zien. Zo goed was dit Godlinze toch ook niet, maar op de een of andere manier lukte het niet. Er zat absoluut geen lijn in. We deden maar wat. De overtuiging was ver zoek en we hielpen Godlinze mee om de 2-0 in te schieten. We hadden veel te veel respect voor de tegenstander en wisten niets te bedenken om het tij nog te doen keren. Joep Smit werd gewisseld, waarschijnlijk nog niet helemaal hersteld anders zou ik deze wissel niet begrijpen. Ook Danny Wiersum was al naar de kant gehaald. Rene Meyer en Gerard Heun waren binnen de lijnen gekomen.

We zouden hier vanmiddag een appeltje schillen maar we kregen een hele zure appel te eten.
Onbegrijpelijk. LEO en GEO zijn vanmiddag de grote winnaars in onze competitie. Ze naderen met rasse schreden.