Zomer 2012

Het tarwe begint te kleuren, en de lucht zindert. Verwachtingsvol kijk ik naar de lucht, in de hoop er een teken te vinden, dat de zomer in aantocht is.
Zomer 2012, een zomer zoals we die al lang niet gehad hebben.
Midzomernacht, normaliter een zwoele, mystieke nacht, stond ik buiten in de regen, de kraan dicht te draaien, die het zwembad vulde… Een volledig onnodige en wanhopige actie, al zeg ik het zelf…

De zomer is een seizoen waarop mensen zich zo verheugen, dat de laatste werkdagen voor de vakantie een ware uitputtingsslag zijn. De mensen zijn op, afgepeigerd en toe aan rust, de warmte van de zon, het buitenleven en gezelligheid. Geen telefoon, mail of gezeur aan de kop. Gewoon lekker in de tuin zitten of werken, eindelijk die goede boeken kunnen lezen, en lange avonden zitten bij het kampvuur om eindeloos te kunnen bomen over de goede dingen van het leven.

De zomer is nog nooit zo koud en nat geweest, het kampvuur en de windlichten buiten hebben plaats gemaakt voor de kachel en de kaarsjes binnen. Stamppotjes worden weer gegeten en de paddenstoelen rukken op alsof de herfst versneld zijn intrede heeft gedaan.

De weermannen-en vrouwen worden afgerekend op hun voorspellingen, alsof ze het erom zouden doen!

Zomer 2012 , het omslagpunt van het voorjaar naar de herfst, van de drukte naar de rust, van buiten en binnen en voor mij persoonlijk van wit naar kleur…

Voor iedereen die thuis blijft, en voor iedereen die de zomer elders door gaat brengen: heel veel plezier, geluk, gezondheid en ondanks de slechte weersomstandigheden, veel mooie nieuwe herinneringen gewenst!!!

We zien elkaar als de Indian summer begint!

Dorpsagenda