Europese titel behaald met 12 uurs race in Denemarken

Zoals velen hebben kunnen zien in het filmpje van HLDVG hebben wij met veel trots onze hobby kunnen demonstreren. Het rijden met een afstand bestuurbare auto op brandstof. ( 2-takt ). Ook heb ik gesproken over een Europese 12 uurs wedstrijd die gehouden zou worden in Denemarken.
Afgelopen weekend was het dan zo ver. Vlak bij de plaats HillerØd boven Kopenhagen zou het verreden worden. Er moest in teamverband 12 uur lang worden gereden op een circuit van kunstgras. Nederland was met 2 teams van 4 personen vertegenwoordigd. Robby Buurma reed mee in team 1 en ik, Gert-Jan Meijer, in team 2.

De vrijdag was voor training en afstelling. Na de middag moest er worden gekwalificeerd. Hierbij werd team twee 5e en team een 2e.

De zaterdag werd er om 8:00 uur gestart. Na een slopende rit met veel spanning en af en toe wat slijtage problemen met de auto’s hebben wij een super prestatie kunnen leveren.

Team 1 is uiteindelijk 1e geworden en team 2 na een spannend gevecht met een team uit Denemarken uiteindelijk 2e. Dus twee podium plaatsen. Ons geluk kon natuurlijk niet op en dit is ook uitbundig gevierd.

Natuurlijk hebben ook wij in Denemarken mee gekregen hoe het slot van HLDVG is verlopen. Was voor ons een onvergetelijke ervaring en voor Spijk natuurlijk ook leuk om Europese kampioenen te hebben. Al is het resultaat natuurlijk niet alleen door ons behaald maar mede door onze teamgenoten.
Hierbij de links voor meer info en foto’s.

http://www.hpieurope.com/news.php?lang=en&issue=2011091201
http://www.rcrace.nl/

Gert-Jan Meijer.

Dorpsagenda