Voorjaar op Groot Turfkamp

Een intens gevoel van geluk maakt zich van me meester, als ik buiten zit. Met een verse kop koffie in de hand geniet ik van het voorjaar, die na het afgelopen weekend een inhaalslag heeft gemaakt.
De bijen zoemen om me heen om een mooi plekje in de voegen van de muur te zoeken, de bergeenden, onmiskenbaar vanwege hun zwart-witte kleur, zijn weer neergestreken, en vanochtend hebben we een eenzame reebok op ons pad gespot. Hij oogt nog wat grauw, maar straks zal hij weer een prachtige goud-bruine kleur krijgen en glanzen van trots.
Zijn geit heeft zich weer teruggetrokken op een rustige plek om haar kalfjes ter wereld te brengen.
De vele merels, mezen, mussen, boomklevers en lijsters zingen weer het hoogste lied, zonder te beseffen dat er iemand op de eerste rij geniet van het gratis concert.
De kikkers laten ook voorzichtig al van zich horen, en de hoeveelheid kikkerdril die ze hebben achtergelaten in onze gracht, doet me verheugen op de zwoele zomeravonden vol tevreden gekwaak.
Na alle ellende van de afgelopen tijd, is deze periode een weldaad voor de ziel. Even droom ik weg naar een wereld waar iedereen gelukkig en welkom is.
Het nog schorre gekraai van onze nieuwe bewoner, haalt me uit de mijmering en de kerkklok zegt me dat het tijd is om wat te gaan doen.
Ik wens u allen een fijn voorjaar, fijne paasdagen en vele momenten van geluk,de mensen met verdriet, wens ik kracht en de moed om door te gaan!

Dorpsagenda