Vakantietip 2 foto’s toegevoegd!

De zon schijnt op mijn gezicht en verwachtingsvol betreed ik het terrein. Links zie ik al een kraam met prachtige jurken en rechts zie ik mensen languit liggen op een heuvel. Heerlijk!

Ik steven af op de jurken en al gauw sta ik met een medevrouwspersoon halfnaakt achter de kraam in de bosjes een geweldige creatie te passen. We beoordelen elkaars uiterlijk en trekken hier en daar nog iets recht. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, het kan hier, de sfeer is goed.

Even verderop iemand die handelt in elfenzaken en andere dingen die van belang zijn als je gelooft in deze wereld van elfen, trollen en kabouters. Keltische kettingen, houten zwaarden voor ridders in de dop en heule echte schapenvachtjes…

Vogelhuisjes van kunsthars, gebreide poppenhuizen, metalen insecten, handgemaakte sierraden, nep tattoos, grote (en kleine) mensen schmink, muziek, theater, kleur, grote hompen vlees, bier, wijn, fris en natuurlijk vele mooie, bijzondere en vrolijke mensen, het is er allemaal tijdens Art Carnivale in Steendam.

Een feestje voor de zintuigen met het uitzicht op het Schildmeer.
We genieten van de muziek en de zon. Zoonlief scoort een gratis glaasje cola en is aan het onderhandelen over een zonnebril, terwijl wij languit in het gras liggen te doezelen met een biertje en een roseetje. Vakantiegevoel is ook dichtbij huis te creëren. Je moet het alleen even weten…

Morgen is het er nog, Art Carnivale, aan het strand van het Schildmeer en het is mijn vakantietip voor de thuisblijvers!

 

Dorpsagenda