Spijk decor voor een film

Afgelopen maandag hebben Jan Wiersema en ik een middag gesproken met de vijftigjarige Cengiz Özgök. Hij is cineast en treft op dit moment voorbereidingen voor de film Koud zweet, een film met als centraal thema angst.
Het lijkt wel of mensen tegenwoordig beheerst worden door angst. Angst om je baan te verliezen, angst voor vreemdelingen, angst voor inbrekers, angst voor epidemieën of zelfs een pandemie.
Een gedeelte van de opnames voor de film zal in de maand mei in Spijk worden gemaakt.
Cengiz Özgök is op negenjarige leeftijd van Istanbul naar de provincie Groningen verhuisd. Halverwege de MTS is hij met zijn opleiding gestopt en is hij in bars en shoarmatenten gaan werken. “Een lange periode van lanterfanten”, zoals hij zelf zegt. Na een opleiding tot procesoperator, zelf noemt hij zichzelf liever fabrieksarbeider, is hij gaan werken bij de sodafabriek. In deze tijd raakte hij gefascineerd door het medium film. Niet zo vreemd want hij komt uit een creatief nest. Zijn vader schreef vier boeken en zijn broer is muzikant.
Spijk.net zal de ontwikkelingen rond de film Koud zweet, nauwkeurig voor u blijven volgen.
Piet-Jan Schalk

Dorpsagenda