Peerdespul in Spiek

Spijk- Ook dit jaar was er voor het negende seizoen weer ringsteken in Spijk. Er waren zaterdag veel paarden in Spijk. Dat kwam omdat de stichting Dorpsbelangen Spijk wederom Peerdespul ien Spiek onder leiding van Klaas Heuker organiseerde. Ringsteken was ditmaal ook het belangrijkste onderdeel.
´Onder de man – Kinderen onder de 10 jaar ‘ werd gewonnen door Larenza Draaisma uit Spijk op Shetlander Boemer, Tweede werd Rozalie Pijper uit Spijk op Welsh Bruin.
‘Onder de man – 11 jaar en ouder ‘ werd gewonnen door Nathalie Meijer uit Usquert op Fjord Marinda, Tweede werd Denise de Vries uit Godlinze op een Fries Mido, Derde werd Eline Braam uit Uithuizermeeden op Haflinger Andy.

Bij de categorie aangespannen zijn Andrea en Arina v.d. Ploeg uit Woldendorp eerste geworden met een Shetlander Helma v.d. Dingehoeve. Tweede werd Jan v. d. Eide zonder steker met een Gelderse type Lennard en als derde eindigden Henriette en Renate Munting uit Usquert met Shetlander Job.

Het mooiste geheel werd door de jury beoordeeld, deze prijs ging naar Laura Goos menner en Ilona Slagter stekker met Tinker Finn. Shetlander Job heeft ´s middags met drie ruiters gereden, onder zadel en een keer aangespannen. Het was een zonovergoten geslaagde dag. Ook wil ik een ieder bedanken die deze dag tot een geslaagde dag hebben gemaakt. BEDANKT.

Totaal aantal deelnemers: 24 onder zadel en 10 aangespannen

Klaas Heuker