Bekendmakingen gemeente Delfzijl digitaal

De gemeente Delfzijl publiceert haar officiële bekendmakingen in het digitaal ‘Gemeenteblad’ en op de pagina Gemeenteberichten in de Eemsbode. De bekendmaking in het digitaal ‘Gemeenteblad’ is rechtsgeldig.

Gemeenteblad
Het digitaal ‘Gemeenteblad’ van de gemeente Delfzijl is te vinden via www.overheid.nl. Omdat het een landelijke site is, moet u op die pagina wel eerst aangeven dat u ‘voor Delfzijl komt’. Dat doet u door in het getoonde zoekscherm Delfzijl als ‘publicerende organisatie’ toe te voegen en daarna op de knop ‘zoeken’ te drukken. U kunt er ook komen via www.delfzijl.nl. Onder ‘Meer nieuws’ (links op de homepage) vindt u de link naar de pagina over Bekendmakingen. Op deze pagina onder ‘Actueel’ staan de links die verwijzen naar de meest recente bekendmakingen in het ‘Gemeenteblad’ van Delfzijl.

E-mailservice
De gemeente publiceert de digitale bekendmakingen afzonderlijk en koppelt er locatie gegevens aan. Dat maakt het mogelijk om bekendmakingen als actieve informatie ‘op maat’ aan te bieden. Bijvoorbeeld via de ‘Periodieke e-mailservice bekendmakingen’ die www.overheid.nl aanbiedt. U kunt zich daarop abonneren en aangeven welke bekendmakingen u wilt ontvangen. Bekendmakingen in de hele gemeente, of alleen die bekendmakingen die betrekking hebben op zaken spelend binnen een bepaalde straal rond uw eigen of een andere postcode. U bent dan direct op de hoogte van het feit dat iemand bij u in de buurt een omgevingsvergunning heeft aangevraagd of verleend heeft gekregen. Ook als de gemeente een nieuw bestemmingsplan ter inzage legt, krijgt u een melding en kunt u als u dat wilt een zienswijze indienen.